EIF höll inte KTP på noll

Två mål. Osei Quincy (t.v.) och Atte Sihvonen såg till att matchen mellan KTP och EIF slutade 1–1. Bild: Pekka Kimpanpää

EIF var nära att befästa serieledningen men KTP ville annorlunda. Måndagens match i Kotka blev oavgjord.

Första halvleken mellan FC KTP och EIF började jämnt men efterhand tog EIF över händelserna. Efter ungefär en kvart sköt EIF:s Etchu Tabe ett långskott som KTP:s målvakt räddade till hörna.

EIF slåss som bekant om de två bästa placeringarna i division 1, medan KTP håller till i mitten av tabellen. Lagen hade mötts två gånger innan måndagens match och EIF hade vunnit båda matcherna. Båda gångerna har det handlat om uddamålssegrar och även nu var det jämnt.

Vid ett par tillfällen i första halvleken stod båda lagen oövervägda tacklingar som resulterade i varningar. Mot slutet av halvleken pressade EIF för ett ledningsmål utan att lyckas.

– Vi saknade Chakib Hocine och Hanson Boakai i dag som är två av våra nyckelspelare. Dessutom mötte vi KTP som inte är ett enkelt lag att spela mot och vi gjorde det på deras hemmaplan. Det var ingen lätt match för oss, säger EIF-tränaren Gabriel Garcia Xatart.

Sihvonen har hittat målformen

KTP inledde andra halvleken piggt och hade en bra sekvens – i 20 minuter. Sedan fick EIF en hörna och bollen nådde omarkerade Atte Sihvonen som nätade med pannan. Det var hans tredje mål på två matcher. Senast EIF förlorade en match hade vi inte ens firat midsommar och inte heller KTP klarade av att slå EIF på måndagen. Däremot lyckades laget kvittera med knappa tio minuter kvar att spela och det stod 1–1 på tavlan när matchen tog slut.

– KTP är ett av de svåraste lagen att möta på bortaplan i den här serien. Läktarna är fyllda av mycket publik och KTP pressar sina motståndare hårt. Jag är nöjd med hur vi försvarade men efter vårt mål hade vi svårt att skapa flera chanser, säger Xatart.

Det oavgjorda resultatet, i kombination med att HIFK slog Haka, betyder att EIF ligger på andra plats i tabellen. Visserligen har EIF lika många poäng som HIFK men Helsingforslaget har bättre målskillnad. Tabelltrean KPV har 34 poäng och det är två färre än EIF.

EIF spelar följande match på söndag kväll och då kommer FC Haka till Ekenäs.

– Vi har många tuffa matcher just nu och jag är stolt över laget som har tagit sig till den här positionen. Vi har spelat elva raka matcher utan förlust och kan vi hålla den sviten vid liv i ytterligare åtta matcher kan vi vara ännu stoltare. Men vi är också medvetna om att förluster kan vara en del av det här spelet, säger Gabriel Garcia Xatart.

FC KTP–EIF 1–1 (0–0)

EIF: Jonathan Jäntti; Viktor Limnell, William Lindqvist, Joel Akpini, Ville Sevón; Atte Sihvonen, Riku Selander, Jacob Bushue; Akseli Ollila (81. Johan Estlander), Etchu Tabe, Kevin Kauber (66. Hans-Emil Honkasalo)