EIF har värvat kanadensisk mittfältare

Ny spelare. Hanson Boakai skall spela med EIF. Bild: Patric Westerlund

Ekenäs IF har förstärkt sitt division 1-lag i fotboll. Det senaste tillskottet är 21-åriga Hanson Boakai.

Kontraktet med den kanadensiska mittfältaren är av modellen 1+1. Senast har Boakai spelat i Rumänien men han bröt kontraktet med klubben. Boakai har hållit till i kanadensiska FC Edmontons organisation och har spelat 30 matcher i NASL.

Han har representerat olika kanadensiska juniorlandslag men har också spelat för U19- och U23-landslaget. Sammanlagt har notan landat på 22 landskamper.

– Det är en intressant spelare och vi hoppas att han lyckas i EIF. Han är aktuell för herrlandslaget och därför behövde han ett lag. Han har haft otur med sina tidigare val av klubbar, säger herrlagets manager Peter Haglund.

Haglund säger att Boakai är en snabb och teknisk spelare som kan spela på flera olika mittfältspositioner. EIF gör också sitt bästa för att Boakai skall kunna spela lördagens cupmatch mot AC Oulu.

– Vi har en del skavanker i laget så därför skulle det vara viktigt om han kunde spela.

Haglund kunde också meddela att kontraktet med Sakpa Yves Kouame har brutits i samförstånd. Dessutom har det också blivit klart att Achir Oryiana - som presenterades innan jul- inte dyker upp i Ekenäs.

– Vi söker ännu 1–2 spelare men jag kan inte säga vilka positioner det handlar om. Vi skall analysera läget, säger Peter Haglund.