EIF gick vidare från gruppen

Viktigt poäng. Chakib Hocine och EIF spelade 0–0 mot TPS och gick vidare från gruppen.Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF är klart för följande omgång i cupen. Lördagens oavgjorda resultat mot TPS i Åbo betydde att EIF slutade på andra plats.

I och med att EIF blev tvåa i sin grupp får laget till näst spela en kvalomgång för att nå cupens kvartsfinalskede.

Kvalomgången skall spelas under nästa vecka, men i det här skedet är det oklart vem EIF möter samt var och när matchen spelas.

– Förstås har vi hela tiden trott på oss själva, men visst var det kanske en liten överraskning att vi gick vidare. Samtidigt är det alltid möjligt att vinna enskilda matcher, till exempel som vi gjorde mot IFK Mariehamn, säger EIF-tränaren Jens Mattfolk.

Inför matchen mot TPS var utgångsläget enkelt för EIF. Ett oavgjort resultat innebar att EIF slutade på andra plats. Vid en TPS-seger å andra sidan, hade EIF varit tvunget att följa med ett par andra resultat i de övriga grupperna.

Ekenäslaget hade nämligen också möjlighet att bli gruppspelets bästa trea. Men det var alltså ingenting laget behövde fundera på när slutsignalen ljöd.

EIF:s tio poäng såg nämligen till att man var det nästbästa laget i gruppen. Gruppsegern gick till FC Inter.

– Nu får vi vänta på lottningen av kvalomgången och det finns några intressanta lag som vi kan få möta. På ett sätt kan man ju säga att cupen börjar på allvar nu, säger Mattfolk.

Jämn tillställning

TPS och EIF bjöd på en jämn match i Åbo. Första halvleken slutade mållös och inte heller efter paus sågs det några mål. Med andra ord slutade matchen 0–0 och enligt Mattfolk var det ett rättvist resultat.

– Både TPS och vi hade några chanser och i slutet blev de desperata. Det ledde till att deras mittback lyftes upp, men det var vi förberedda på.

Ibland kan det vara svårt att spela då man vet att ett visst resultat räcker långt. Mattfolk säger ändå att EIF inte hade några problem med det.

– Vi gjorde en bra match och framför allt backlinjen spelade stabilt.

TPS-EIF (0–0)

Jonathan Jäntti (46. Mehdi el Moutacim): Zacharias Ekström, William Lindqvist, Chakib Hocine, Ville Sevón; Johan Estlander (88. Hans-Emil Honkasalo), Jacob Bushue, Riku Selander; Boubacar Kinda (60. Viktor Limnell), Akseli Ollila, Etchu Tabe