EIF förstärker med mittfältare och mittback

Nyförvärv. Jonathan Dunyin (t.v.) och Joona Tapani är klara för EIF. Bild: Patric Westerlund

Ekenäs IF har skrivit kontrakt med två nya spelare. Det handlar om en mittback och en mittfältare.

På torsdagseftermiddagen blev det klart att EIF förstärker sitt division 1-lag med två spelare. De är Joona Tapani och Jonathan Dunyin. Tapani har skrivit på för en säsong och har senast spelat för FC Haka i division 1 Han har också representerat FC Kuusysi, Mikkeli och FC Lahti.

– Joona hämtar rutin till vårt lag och i fjol spelade han 17 matcher för FC Haka. Däremot har Haka hård konkurrens på mittfältet och nu har han valt att komma hit. Samtidigt är han bekant för oss eftersom han deltog i ett av våra try out-tillfällen tidigare i vintras, säger EIF:s vd Peter Haglund.

Den andra nya spelaren i EIF är Jonathan Dunyin från Nigeria. Haglund säger att mittbacken tillsvidare har ett kontrakt för de två återstående cupmatcherna.

– Det beror på att vi ännu inte har hunnit se honom så mycket som vi vill göra. Dessutom är det ännu öppet hur det blir med Gentrit Kovaqis fortsättning, men det borde klarna i dag. Om både Gentrit och Jonathan stannar med oss söker vi egentligen endast en anfallare till vårt lag.

Både Tapani och Dunyin kan spela i lördagens cupmatch mot MP. Den här veckan har EIF haft fyra testspelare på träningarna och Haglund säger att Tapani och Dunyin har varit två av dem.

– Utöver dem har en målvakt och en anfallare varit på plats.

Mer läsning