EIF förlorade med uddamålet

Noll poäng. Marco Werners och EIF:s första förlust är ett faktum. Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF inkasserade säsongens första förlust på torsdagseftermiddagen. HIFK/Stadin Mimmit var bättre med 2–1 i Helsingfors.

Efter att ha inlett division 3-säsongen med tre raka segrar kom det första poängtappet på torsdagen. EIF hade då åkt till Helsingfors för att möta HIFK/Stadin Mimmit. Första halvleken var mållös, men ungefär 15 minuter efter paus kom det första målet.

Det gjordes av EIF:s Janina Broman och läget såg bra ut för en stund. HIFK lyckades nämligen kvittera på en hörna drygt tio minuter senare. Sedan dröjde det inte länge förrän nästa mål gjordes, också den här gången var det HIFK som nätade.

– HIFK höll sig lågt i banan och kontrade då en chans dök upp. Trots det var det vi som förde spelet och vi borde ha avgjort matchen innan de kunde komma tillbaka, säger EIF:s tränare Marco Werner.

För EIF var förlusten säsongens första men nästa torsdag får laget en ny chans att ta poäng. Då väntar FCFJ på bortaplan.

– Vi hade en tunn trupp i dag och på bänken hade vi några spelare som inte hade spelat så mycket den senaste tiden. Det blev tungt för vissa, säger Marco Werner.

HIFK/Stadin Mimmit-EIF 2–1 (0–0)

EIF: startelva: Jenni Möller; Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Josefine Sundqvist, Emma Westerdahl; Janina Broman, Rebecka Mannström, Carmela Grönqvist, Jill Illman; Znar Ismaelsson, Mimmi Björklund