EIF föll med uddamålet på hemmaplan

Motigt. Victoria Sundblom och EIF försökte sitt bästa mot FCFJ men det räckte inte till den här gången. Bild: Jesper Sundström

EIF förlorade onsdagens hemmamatch mot FCFJ. Gästerna tog en rättvis seger.

EIF spelade oavgjort i förra omgången och på onsdagen var det dags för en toppmatch mot FCFJ. Gästerna från Borgå gjorde kvällens första mål i Ekenäs, men EIF kvitterade snabbt genom Marie Börman. De båda målen gjordes under matchens fem första minuter.

– I den senaste matchen var vi taggade och högljudda från start. I dag var vi tysta och vi var heller inte på hugget. Så FCFJ kunde i princip göra sitt ledningsmål medan vi sov, säger EIF:s tränare Marco Werner.

Lagen bjöd på en jämn första halvlek och i paus var ställningen 1–1. Men genast i början av andra halvleken gjorde gästerna 2–1 och efter det var det FCFJ som styrde.

– Vi hade det svårt i dag men jag måste nog säga att domarnas linje lämnade en del att önska. Motståndarna fick flera gånger täcka bort våra spelare med kroppen utan att ens försöka gå för bollen, säger Werner.

Laget pressade på för ett tredje mål och med ungefär tio minuter kvar att spela lyckades laget näta. EIF gav inte upp och efter några minuter reducerade Felicia Gröning med ett skott som gick i mål via målramen. Men reduceringen kom kanske för sent, hemmalaget lyckades nämligen inte på allvar få någon press till stånd. En stund senare hade också FCFJ inkasserat en seger.

– Även om vi gjorde ett andra mål så trodde jag inte riktigt på ett tredje. Det var tungt i dag och truppen hade igen genomgått en del förändringar, det påverkar alltid, säger Marco Werner.

Efter 16 omgångar ligger EIF i mitten av tabellen med 29 poäng. FCFJ steg till 32 poäng tack vare sin seger, men serien toppas av Kasiysi/Hiki som har 34 poäng. EIF:s följande match spelas på bortaplan mot Gnistan 30:e augusti.

EIF-FCFJ 2–3 (1–1)

EIF:s startelva: Jenni Möller; Josefine Sundqvist, Laura Tammi, Emma Westerdahl, Felicia Gröning; Janina Broman, Victoria Sundblom, Marie Börman, Jill Illman; Znar Isamelsson, Mimmi Bjröklund