EIF fick ge sig mot serieledaren

EIF och lagkaptenen Emma Westerdahl kämpade bra mot Kasiysi. Det blev dok en förlust Bild: Thomas Sundström

Ekenäs IF fick ge sig i onsdagens hemmatch i fotbollens division 3 för damer. Serieledande Kasiysi/Hiki från Esbo var bättre med 3–1.

Kasiysi/Hiki har en klar serieledning och EIF:s uppgift underlättades heller inte av att man kom till spel med en mycket liten trupp. Trots det höll hemmalaget spelet väl uppe.

Det var ändå gästerna som tog ledningen efter tjugo minuter. Teija Laiho lom fri och rullade in 1–0.

EIF svarade före paus. Felicia Grönings hörna styrdes in i eget mål av en Kasiysi-spelare till 1–1.

Gästerna återtog sedan ledningen direkt efter paus. Teija Laiho gjorde sitt andra mål för dagen, nu med en mycket behärskad lobb.

När sedan gästerna halvvägs in i halvlek ökade på till 3–1 var saken klar. Mera mål gjordes inte.

EIF kämpade nu bra. Målvakten Jenni Möller var sin vana trogen bra och av utespelarna handlade det mycket om Josefine Sundqvist, Emma Westerdahl och Victoria Sundblom.

– Vi gjorde vad vi kunde med det lag vi hade och framför allt är jag nöjd med första halvlek. Det är synd att truppen blivit så här liten, men vi försöker avsluta serien på ett bra sätt, sade EIF-tränaren Marco Werner.

I tabellen börjar Kaisysi ha ett visst grepp om seriesegern. Efter Esbolaget är dock jämnt och där finns också EIF med.

EIF–Kasiysi 1–3 (1–1)

EIF: Jenni Möller; Kyllike Soomets, Josefine Sundqvist, Emma Westerdahl, Jill Illman; Janina Broman, Saana Laine, Victoria Sundblom, Ida Westerlund, Felicia Gröning; Mimmi Björklund