EIF Discgolf nådde silver i lag-FM

EIF:s lagkapten Susanna Virtanen, Patrik Ekström, Niklas Stenroos och Jan-Mikael Uusikylä. Bild: Privat

EIF discgolf kom på andra plats i lag FM i frisbeegolf som spelades i Högfors och i Vichtis under helgen. EIF:s lag som bestod av Jan-Mikael Uusikylä, Susanna Virtanen, Niklas Steenroos och Patrik Ekström spelade i mixed-serien.

Mixed-tävlingen bestod av fyra rundor varav den första spelades i Högfors. Efter första rundan låg EIF på sjätte plats, men efter en lyckad prestation under lördagens andra runda som spelades i Vichtis klev de redan till fjärde plats.

EIF:s söndag var också lyckad då de klarade av att vinna dagens första runda. Finalrundan startade EIF från andra plats men de lyckades inte erövra första platsen.

– Andra plats är inte samma som att vara först, men FM-silver är ändå FM-silver och det känns häftigt. Jag är också nöjd med att vi klarade av att spela turneringen med en stigande kurva, säger Susanna Virtanen.

FM-tävlingarna spelades nu för första gången med ett nytt format som på ett bättre sätt beaktar hela lagets prestation. Bland annat har den personliga resultatrundan fallit bort. Susanna Virtanen tycker det är en bra förbättring.

– Det kändes verkligen som en lagprestation och att alla var tvungna att bära sitt eget strå till stacken. Jag tror att det här kommer vara ett långvarigt koncept.

EIF hade inte deltagit i lagtävlingarna på ett tag förrän Virtanen bestämde att samla ihop ett lag då tävlingarna ordnades på relativt nära håll. De personliga FM-tävlingarna i Frisbeegolf spelas i år på den splitternya Tampere Disc Golf Center-banan i Tammerfors den 23–29 juli.

– FM-tävlingarna i Tammerfors är nog säsongens höjdpunkt och huvudmål. Frisbeegolf växer hela tiden som en sport och nu för tiden finns det inte bara serier för damer och herrar, utan även juniorer och seniorer. Samtidigt kan man märka hur spelen blir tuffare, säger Virtanen.