EIF-damer vände och vann

Janina Broman gör enkelt 3–2 och EIF har vänt matchen mot Kopse. EIF tog nu en fin hemmaseger med 8–2. Bild: Thomas Sundström

En stark vändning gav Ekenäs IF:s damlag segern i onsdagens division 3-match i fotboll. Hemmamatchen mot Kopse slutade 8–2.

Våromgången avslutades nu med en verklig toppmatch då seriefyran EIF tog emot trean Kopse. Inledningen lovade dock inte gott då Kopse gjorde mål på sina två första chanser och ledde med 2–0 efter fem minuters spel.

– Jag vet inte vad det beror på men vi var inte alls med i början, det var knappt att vi var på plan, sade EIF-tränaren Marco Werner.

EIF arbetade sig dock in i matchen och slutet av halvleken blev sedan ett verkligt målfyrverkeri. Rebecka Mannström inledde med att skjuta en frispark direkt i mål och kvitterade sedan till 2–2 på ett påpassligt skott.

Bara någon minut efter kvitteringen slarvades det ordentligt i Kopse-försvaret. Det öppnade för Janina Broman som kom helt fri, rundade målvakten och rullade in 3–2.

Och också nästa anfall resulterade. Hanna Kultanens lyftning gick i mål via bortre stolpen.

Mål på mål

Det definitiva avgörande sågs sedan i början av andra halvlek. EIF pressade på och Victoria Sundblom rullade slutligen in 5–2.

Janina Boman, Rebecka Mannström och Laura Tammi gjorde ännu var sitt mål och EIF vann till slut med 8–2. Efter den trevande inledningen hittade man stilen och framför allt slutet på första halvlek var riktigt bra. Efter paus led man sedan ingen nöd.

– Det här var en märklig match. När sedan målen kom rullade det på, men som helhet var det här ingen toppmatch av oss, sade Marco Werner.

Samtidigt passerade EIF Kopse i tabellen. Hösten blir intressant då de fyra topplagen Kaysiysi, FCFJ, EIF och Kopse gått loss och befinner sig inom några poäng.

– Det ser bra ut. Men det lag vi har haft tillgängligt får vi vara nöjda med våren, men vår utmaning är att truppen lever hela tiden, sade Werner.

EIF-Kopse 8–2 (4–2)

EIF:s startelva: Jenni Möller; Josefine Sundqvist, Emma Westerdahl, Jenny Sundblom, Felicia Gröning, Jill Illman; Carmela Grönqvist, Victoria Sundblom, Noora Rehnström, Znar Ismaelsson; Rebecka Mannström