EIF bjöd på målkalas

Ny seger. Noora Rehnström gjorde ett av EIF:s sju mål på fredagskvällen. Bild: Thomas Sundström

EIF tog sin andra raka seger i division 3 på fredagskvällen. JäPS/United besegrades enkelt med 7–0

I fjol hade Ekenäs IF inga problem i division 4 och laget avslutade säsongen med ett avancemang. Så här långt är det heller ingenting som tyder på att den nya och högre serienivån skulle orsaka nämnvärda svårigheter.

I första omgången föll MPS med 3–0 och på fredagskvällen tog EIF följande skalp. Då bortaslogs JäPS/United med 7–0 i Träskända.

Mimmi Björklund var bästa målskytt med tre fullträffar och utöver det gjorde fyra spelare var sitt mål. De var Josefine Sundqvist, Jenny Sundblom, Ria Karjalainen och Noora Rehnström.

– Det här var en bekväm match för oss och vi styrde händelserna från start. Motståndarna hade ingenting att säga till om, säger EIF-tränaren Marco Werner.

Senast EIF förlorade en match var i september i fjol och då stod ett Träskändalag för motståndet, närmare bestämt JäPS/2. Det laget håller fortfarande till i fyran men spelarna har flyttats upp till division 3. Med andra ord tog alltså EIF revansch för poängtappet senast.

– Planen är liten och senast backade deras spelare hem. Då ledde det till att vi hade svårt att spela vårt eget spel men i dag spelade de mera offensivt och det skapade luckor som vi kunde löpa in i, säger Werner.

EIF:s följande match spelas andra veckan i maj och då kommer FC Espoo/2 till Ekenäs för att idrotta på tisdag kväll. Två dagar senare står en bortamatch mot HIFK/Stadin Mimmit på agendan.

– Innan det har vi tid att träna och det finns alltid saker att jobba på. Men samtidigt har vi gjort mycket bra i de inledande matcherna, säger Werner.

JäPS/United-EIF 0–7 (0–2)

EIF:s startelva: Jenni Möller; Felicia Gröning, Josefine Sundqvist, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl; Janina Broman, Rebecka Mannström, Noora Rehnström, Znar Ismaelsson; Mimmi Björklund, Ria Karjalainen