EIF arrangerar diskussionskväll om framtiden

EIF spelar sin femte säsong i division 1. Bild: Jesper Sundström

– Ytterst handlar det om att vi vill se framåt hur vi skall kunna utveckla vår verksamhet och samtidigt öppna upp den. Det här har i sig inget att göra med årets verksamhet, utan det tar nog sikte på längre fram än så.

Det säger EIF:s manager Peter Haglund angående torsdagen då EIF arrangerar en diskussionskväll angående satsningen på herrlaget i division 1. Där tar man bland annat upp vad för vision man ska ha för framtiden och hur få med mera frivilliga och sponsorer till verksamheten.

EIF är nu inne på sin femte säsong i landets nästhögsta serie, division 1. Idrottsligt har man klarat sig bra med fjolårets tredje plats som topp. Samtidigt har det krävts mycket arbete – inte bara av laget utan också av organisationen.

– Det har sitt pris. Ekonomiskt sett lever vi ur hand i mun med begränsade möjligheter till långsiktig utveckling. Samtidigt har vi en väldigt liten kärntrupp som gör ett allt större arbete utanför planen, säger Peter Haglund.

För att råda bot på detta strukturella problem har ett startat ett initiativ där man dels vill skapa en gemensam vision över hur raseborgarna ser att fotbollen och den omkringliggande verksamheten borde utvecklas, dels bygga en ändamålsenligare verksamhetsmodell och organisation bestående av en bredare kärntrupp av frivilliga.

– Det här handlar ju om hurdan verksamhet vi skall ha i framtiden och hur vi kan göra saker ännu bättre. Samtidigt vill vi också locka nya sponsorer och även stadens roll är viktig i sammanhanget, säger Haglund.

Utvecklingen sparkas konkret i gång med torsdagens diskussion Fotboll 2022 som arrangeras kl 18.30 i f.d. sjukvårdsskolans auditorium. Tillfället är öppet för alla hågade och intresserade.

– Där presenterar vi oss och våra tankar. Jag hoppas att många ställer upp, säger Peter Haglund.

Mer läsning