EIF är ute ur cupen

Stopp. Zacharias Ekström (i luften), Chakib Hocine och EIF är utslagna ur cupen. Bild: Lina Enlund

FC Inter gjorde processen kort med EIF i Ekenäs och gick bekvämt till final. Åbolaget vann med 5–0.

EIF spelade en av föreningens största matcher någonsin på tisdagskvällen. Ligalaget FC Inter besökte Ekenäs för att spela semifinal i cupen och inledningsvis var det gästerna som började piggare. Efterhand fick EIF mera att säga till om och spelmässigt gick det ingen större nöd under de 20 första minuterna.

Sedan kom kvällens första mål och det signerades av Inter. Gästerna ställde snabbt om i närheten av mittcirkeln och några passningar senare lyfte rutinerade Timo Furuholm bollen i mål. Efter en halvtimme var det dags för följande mål och igen var det Inter som lyckades. EIF-bekantingen Benjamin Källman satte 2–0 på straff. Några minuter efter Inters andra fullträff var det dags för följande mål. Den här gången nätade Lucas Garcia på en hörna och uppförsbacken var minst sagt brant för EIF.

– Förstås var det mentalt tungt att Inter tog ledningen med 3–0 och det är inte enkelt att komma tillbaka mot ett så här bra motstånd. Men trots det stod vi upp på ett bra sätt och fortsatte kämpa, säger EIF:s lagkapten Johan Estlander.

Innan halvleken var över hade Källman punkterat matchen genom att göra 4–0. Ledningen var rättvis och Inter utnyttjade sina chanser med en grym effektivitet.

– Jag har följt med EIF:s insatser i cupen och visst är det roligt att det har gått så här bra. Men förstås ville jag att vi skulle vinna i dag och det var klart att jag ville göra mål, säger Källman.

Det var synd att EIF:s fina cupsaga tog slut redan i semifinalens första halvlek. Men nivåskillnaden blev helt enkelt för stor, även om EIF i sig inte spelade dåligt.

– Inför den här matchen sade jag åt mina spelare att de måste tänka på att det EIF vi möter i semifinalen inte är samma EIF som vi mötte i gruppspelet. Jag menar inte det här på ett respektlöst sätt, men i dag visade killarna varför de spelar i ligan, säger Inters tränare Fabrizio Piccareta.

Transportsträcka

Med tanke på halvtidsresultatet var det inte mycket som talade för en spännande andra halvlek. Inter hade ett bekvämt utgångsläge och laget behövde endast fokusera på att bevaka ledningen.

Ett försprång som utvecklades till 5–0 i 67:e minuten genom Albion Ademi och hans fullträff stod sig matchen ut. I och med förlusten är EIF:s cupspel över för den här gången. Även om siffrorna blev fula i semifinalen förminskar förlusten inte på något sätt den fina insats som laget har stått för under vintern.

För vem hade i ärlighetens namn trott att laget skulle spela semifinal när cupen körde i gång i januari?

– Jag vill gratulera Inter till segern. Vi förberedde oss på att möta ett lag som är bra på fasta situationer och omställningar. Vi gjorde ett par misstag som de utnyttjade och det går inte mot lag som Inter, säger EIF:s tränare Gabriel Garcia Xatart.

EIF: Mehdi El Moutacim; Zacharias Ekström, William Lindqvist, Chakib Hocine, Ville Sevón (46. Hanson Boakai); Johan Estlander, Atte Sihvonen, Jacob Bushue, Riku Selander, Etchu Tabe (71. Boubacar Kinda), Hans-Emil Honkasalo (46. Akseli Ollilla)

Mer läsning