EIF är tillbaka på det vinnande spåret

Seger. Rebecka Mannström (t.v) gjorde två mål när EIF besegrade Gnistan och Anniina Saarikoski. Bild: Jesper Sundström

Efter att ha förlorat några matcher lyckades Ekenäs IF igen ta en division 3-seger. Hemma i Ekenäs besegrades Gnistan med 4–0.

Matchen började nervöst och båda lagen hade svårt att få i gång spelet. Passningsspelet var hackigt på båda sidor av planen men efterhand bättrade framför allt EIF på sitt spel. I den 19.e minuten lyckades laget göra kvällens första mål när Janina Broman nätade med huvudet från närhåll.

Strax innan halvleken var över träffade Rebecka Mannström ribban, men bollen gick inte i mål. Fyra minuter in i andra halvleken var det dags för följande mål, också nu gjordes det av EIF. Kylikke Soomets slog ett lågt inlägg som gästernas målvakt missbedömde fullständigt. Bollen gick till Jennifer Launokorpi som inte hade några problem med att hitta det tomma målet.

Efter den andra fullträffen gick luften ur gästerna som inte orkade springa längre. Det ledde till många kontringsmöjligheter för EIF och hemmalaget gjorde ytterligare två mål. Båda gångerna var det Mannström som höll sig framme. EIF vann alltså med 4–0.

– Det började avvaktande men efterhand kom vi bättre in i spelet och det här var en viktig seger för laget. Motståndarna tröttnade mot slutet och det klarade vi av att utnyttja, säger EIF-tränaren Marco Werner.

EIF:s startelva Jenni Möller; Felicia Gröning, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl, Saara Laine; Janina Broman, Noora Rehnström, Jill Illman, Carmela Grönqvist; Rebecka Mannström, Jennifer Launokorpi

Mer läsning