Eget spel gäller för Knights

Viktiga matcher. Det krävs två segrar om Niklas Malm och Knights tänker fortsätta i tvåan. Bild: Thomas Sundström

I kväll spelar FBC Raseborg Knights den första kvalmatchen i herrinnebandyns division 2. Tränaren Niklas Malm tror inte det krävs någon mirakelmedicin mot KD. Det egna spelet kan räcka långt.

En stundvis tung säsong kulminerar eventuellt den här helgen för Knights. Laget spelar då två kvalmatcher mot division 3-laget KD, först hemma på fredag och sedan i Köklax på söndag.

Två segrar krävs för laget som tänker hålla till i tvåan nästa säsong. Står det 1–1 i matcher efter söndagen, spelas den tredje och avgörande kampen i Påminne nästa fredag.

– Läget ser bra ut i truppen. Vi har tränat bra i två veckor och vi är redo för matcherna, säger Niklas Malm.

Knights slutade i år på en tiondeplats i sin zon. Någonting som betydde att laget fick fokusera på kvalspel mot ett division 3-lag. Efter att ha slutat på andraplats i sin zon och slagit ut LaPa i den första kvalomgången, blev det klart att KD står mellan Knights och en fortsättning i division 2.

Malm säger att det kommer krävas en bra insats av Knights. Men på samma gång räknar han med att det räcker långt om laget håller sin egen nivå.

– Spelar vi vårt eget spel och gör det på ett bra sätt, så finns det goda chanser att klara sig genom kvalet. Det kan jag säga utan att desto mera gå in på små detaljer.

Laget tränade för sista gången på onsdagskvällen och läget i truppen ser bra ut. Alla nyckelspelare kommer att medverka mot KD.

– Eventuellt saknar vi någon, men det är i så fall av juniorerna eller de yngre spelarna, säger Niklas Malm.

FBC Raseborg Knights:

Knights fem bästa poängplockare:

André Artzén 18+25=43, Tobias Björklund 22+12=34, Henrik Himmelroos 14+16=30, Roni Saarinen 19+6=25, Oskar Grönman 11+13=24

Matchtider: 31.3 klockan 19.00, Knights-KD, 2.4 klockan 14.00, KD-Knights. En eventuell tredje och avgörande match spelas i Påminne 7.4 klockan 19.00.

Mer läsning