Är det din väggmålning som får pryda viadukten i Hangö?

Nu har du chans att bidra med en väggmålning på viadukten i Hangö. Parterna bakom byggprojektet startar en allmän konsttävling

Viadukten som byggs i Hangö ska få en väggmålning.
Jesper Sundström
13.04.2021 09:38 UPPDATERAD 13.04.2021 09:39
Arbetet med en ny viadukt i centrala Hangö är i full gång och nu läggs fokus på utsmyckningen av densamma. Hangö stad, Trafikledsverket och Kreate – som alla är involverade i viaduktarbetet – har beslutat att arrangera en allmän konsttävling. Målet är att få en mural, alltså en väggmålning, på viaduktens södra stödmur.
Läs också: Viadukten ökar den lätta trafikens säkerhet
– Idén uppstod när jag såg viaduktens observationsbild och muren ser ut som en blank canvas som saknar lite liv, säger Hangö stads kulturdirektör Jennika Friman i ett pressmeddelande.
Du får delta i tävlingen om du har fyllt 18 år. Också arbetspar eller arbetsgrupper tillåts delta. Förslagen ska vara inlämnande senast den 31 maj klockan 12. Anvisningar och tävlingsprogrammet finns på Hangö stads webbsida.
När tävlingstiden är över kommer en jury att gå genom bidragen och välja tre finalister. Juryn består av Jennika Friman, konstnär Sandra Kantanen, Pro Artibus verksamhetsledare Nina Toppila och Trafikledsverkets distrikschef Erkki Mäkelä. Både allmänheten och juryn avgör vilket bidrag som vinner. Jurymedlemmarna har en röst per person medan allmänheten, som får välja sitt favoritbidrag, också har en röst.

ANDRA LÄSER