Kokain och sjövillor i veckans poddavsnitt

I veckans avsnitt av Västispodden talar Jesper Sundström och Johanna Lemström bland annat om sjövillor i Ekenäs, FBI:s inblandning i ett kokainbeslag i Hangö hamn och om handboll, fotboll och Pride.

Jesper Sundström och Johanna Lemström bjuder på gott och blandat i veckans poddavsnitt.

Det bjuds på mycket gott och blandat i Västispoddens 53:e avsnitt. Vi tar avstamp i Raseborgs stadsstyrelses beslut från i måndags då Ocean Construction Solutions beviljades en planeringsreservering för ett område vid Barckens udde i Gamla stan i Ekenäs.

– Att bolaget beviljades planeringsreservering betyder ju inte att någon smäller upp det flytande kvarteret nästa vecka, det är en lång process, säger Johanna Lemström.

Jesper Sundström håller med:

– Den senaste tiden har diskussionen nästan gett intryck av att det redan är klart att villorna ska dyka upp, men det är nog viktigt att minnas att det ännu är långt kvar till det.

Kokainbeslaget i Hangö hamn är ett annat ämne i podden.

– Det var ju onekligen häpnadsväckande att tullen meddelade att man i mitten av april avslöjade ett stort smugglingsförsök i Hangö hamn. Närmare elva kilogram kokain beslagtogs och tullen avslöjade även andra smugglade laster, säger Jesper Sundström.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt av podden

ANDRA LÄSER