Snön faller vit när manskören och damkören tar ton tillsammans i Hangö

Hangö manskör och damkören Decibella uppträder tillsammans i Hangö kyrka lördagen den 10 december. Julkonserten bjuder på både traditionella julsånger och lättare julmusik.

I år är temat snö på Hangö manskörs och damkören Decibellas konsert i Hangö kyrka.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
05.12.2022 10:34 UPPDATERAD 05.12.2022 14:29
Hangö manskörs och Hangö damkör Decibellas gemensamma julkonsert är en kär jultradition i Hangö. I år heter konserten Fall vita snö och har snö som ett genomgående tema.
– Konsertens namn kommer från sången med samma namn av Georg Malmstén, säger damkörens dirigent Pia Nygård som berättar att stycket hör till ovanligheterna i körsammanhang.
– Vi lyckades hitta ett arrangemang som en medlem i Gillekören i Helsingfors hade skrivit och som den kören tidigare hade uppträtt med.

"Sång tillsammans berikar"

Under konserten i Hangö kyrka sjunger mans- och damkören både var för sig och tillsammans. Att uppträda som blandkör ger många trevliga fördelar, framhåller Nygård.
– Det öppnar för andra arrangemang i julsångsväg och det blir lättare att kunna plocka olika sånger. Sång tillsammans i blandad kör är något som berikar och ger motvikt till hur vi i vanliga fall sjunger som kör.
Som traditionen påbjuder avslutas julkonserten med att körerna tillsammans framför Härlig är jorden.

Hangö kyrka, lö 10.12 kl 18.

ANDRA LÄSER