Taekwondoguld till Raseborg och Kyrkslätt

Målet var satt högt då RasBudo ITF Taekwon-do for i väg med tävlingsbussen mot Kyrkslätt och FM-tävlingarna föregående veckoslut. Med 20 deltagare och supportrar var förväntningarna höga och de kom att infrias. Samma helg tog taekwondokämpar från Veikkola FM-medaljer i Uleåborg.

Teknik och precision. Alec Holmström utför en sidospark i specialtekniksgrenen Boosabunim. Rufus Kesti håller i brädan som skall krossas.
VN
11.02.2016 10:25 UPPDATERAD 11.02.2016 10:27
För många av deltagarna, i åldern 7 till 42 år, var det dags för debut i tävlingssammanhang.
Att välja ett FM som sin debut kräver en mängd träningstimmar vilket medlemmarna gjort målmedvetet minst fyra gånger i veckan med tanke på just denna lördag.
RasBudo introducerade självförsvar som tävlingsgren i Finland då man ställde upp med fyra lag i denna gren som är stor i många länder.
Deltagarna hade själva fått göra sin koreografi och visade upp sina program med en stor ära.
Kanske blev de övriga föreningarna lockade av detta så att också de kan komma upp med egna grupper nästa år.
Totalt kammade RasBudo hem så mycket som 20 guld, 14 silver och 7 brons. Dessutom utsågs Rufus Kesti till bästa manliga junior, Nico Flinck till bästa manliga vuxen, Irina Järvinen till bästa kvinnliga vuxen och RasBudo till bästa förening.
Därmed var alla målen nådda med råge.

Veikkola-guld i Uleåborg

Samma lördag ordnades FM-tävlingar i taekwondo även i Uleåborg. Och även där var västnylänningar framgångsrika.
Heidi Rintala och Nina Rintala som representerar ITF Taekwon-do Sonkal Veikkola åkte hem med varsitt guld. Heidi Rintala fick dessutom ett silver och Nina Rintala två silver. De är båda A-juniorer.
Veikkola-föreningens deltagare fick även medaljer i Helmicup som ordnades i samband med dessa FM-tävlingar. Helmicup motsvarar i praktiken FM-tävlingar och för utomstående är det svårt att skilja dem åt.
Där blev det i vilket fall som helst medaljframgångar för Veikkolaföreningens Eelis Malmström, Paavo Malmström, Vanessa Vähäketo, Senni Somero, Mika Mannila och Tom Malmström.