Ethel, 89, miste både färdtjänst och hiss

89-åriga Ethel Storsjö i Karis har väldigt svårt att röra sig på grund av artros och kronisk ryggvärk. Trots det beviljade Raseborgs handikappservice henne inte färdtjänst i fjol – fast hon tidigare hade rätt till det. Nu måste staden behandla frågan på nytt.

Hög trappa. Ethel Storsjös stentrappa har tolv trappsteg. Med rollator kommer hon inte ner för den och hissen som fanns monterad intill trappan har avlägsnats. Den hade möjliggjort att hon självständigt kunnat gå ut i trädgården med rollatorn.
01.09.2020 07:00
Karisbon Ethel Storsjö lider sedan flera år av svår artros i lederna, diabetes, skolios, ischias och kronisk ryggsmärta.
Såväl knä- som höftleder har bytts ut till proteser och hon har genomgått flera handkirurgiska operationer. Hon rör sig i hemmet med hjälp av sin rollator, eller med käpp om hon har en ledsagare att ta stöd av.
Sommaren 2017 beviljades Ethel färdtjänst med stöd av handikappservicelagen eftersom hon bedömdes vara handikappad såsom lagen förutsätter, till och med gravt handikappad.

ANDRA LÄSER