Mehiläinen tar över Medek, öppnar i Karis

Vårdproducenten Mehiläinen tar över läkarstationen Medek i Ekenäs. Övergången sker den 1 april, samma dag som Mehiläinen öppnar en läkarstation i Karis.

Läkarstationen Mehiläinen Ekenäs fortsätter sin verksamhet i Medeks nuvarande lokaler på Stationsvägen 6.

I bakgrunden finns Raseborgs stads upphandling av företagshälsovård för sina anställda. Vid upphandlingen valdes Mehiläinen, som därför etablerar sig på orten. I Karis sker det genom en helt ny läkarstation på Centralgatan 86, i Ekenäs tar Mehiläinen över Medek. Det kontraktet undertecknades i onsdags.

– Att Mehiläinen utvidgar sin verksamhet till Ekenäs är ett viktigt steg vid genomförandet av vår tillväxtstrategi. Vi öppnar samtidigt en ny läkarstation i Karis och senare i april en läkarstation i Borgå, konstaterar Ove Uljas, affärsverksamhetsdirektör för Mehiläinens hälsovårdstjänster.

Läkarcentral Medek grundades 1987 och är verksam på Stationsvägen 6 i Ekenäs centrum. Den erbjuder företagshälsovårdstjänster för cirka 190 företagsklienter och omfattande allmänläkar- och specialläkartjänster för privatkunder. Dessutom erbjuder Medek även fysioterapitjänster, laboratorieundersökningar samt magnet- och röntgenundersökningar i samarbete med HNS.

– Läkarcentral Medek är en mycket välskött enhet som möjliggör förstklassiga tjänster till riksomfattande företagshälsovårdsklienter och till privatkunder och lokala företag i synnerhet i Raseborgs kommun, säger Uljas.

Kontrakt och företagskunder flyttar med till Mehiläinen, liksom personalen.

– Vi är mycket tacksamma för att vi får ha kvar personalen som är tvåspråkig och känner kunderna.

Chef för Mehiläinens enheter i Ekenäs och Karis blir Irma Braskén.

ANDRA LÄSER