FBC Raseborg Knights vill snabbt tillbaka till division 2 - men det blir inte enkelt: "Division 3 är bättre än sitt rykte"

Förra säsongen slutade i besvikelse för Åminnefors innebandystolthet FBC Raseborg Knights. En lång sejour i division 2 kom till ända och Raseborgslaget söker nu ny fart en serienivå lägre ner. Siktet är inställt på inget annat än att ta hissen upp tillbaka till tvåan.

Theo Vihlman och FBC Raseborg Knights spelar säsongens första tävlingsmatch på lördag. Det handlar om en cupmatch i Vanda.
26.08.2022 10:41
– Självklart är siktet inställt på avancemang, men division 3 är bättre än sitt rykte. I topplagen finns flertalet tidigare ligarävar. Inget lag tar heller rakt steget upp utan det kräver fortsatt kval, så någon enkel uppgift är det inte. Som med så många andra serier gäller det alltså att vinna rätt matcher, säger Janne Ryönänkoski, som också kommande säsong står bakom Knights-bänken.
Raseborgslaget får i division 3 vänja sig vid ett nytt tävlingskoncept eftersom serien spelas som dubbelserie i turneringsformat. Sammantaget spelas tretton turneringar där lagen spelar en till två matcher. Speltiden är 3 x 15 minuter effektiv sådan.
Den södra zonen av division 3 är uppdelad i fyra tiolagsgrupper. De fyra gruppsegrarna möts sedan i var sin direktkvalsmatch där en plats i division 2 finns i potten. Matchparens förlorare får sedan ytterligare en chans i ett fortsatt kval.

ANDRA LÄSER