Cykla på söndag

På söndag arrangeras Sydspetsrundan i Ekenäs. Konceptet är detsamma som tidigare.

Dags igen. På söndag ordnas Sydspetsrundan.

Klockan 10 på söndagsmorgonen beger sig de första cyklisterna i väg på årets Sydspetsrunda. Som sig bör sker både starten och målgången i Västerby i Ekenäs. Precis som tidigare är det LUP-82 och EIK som arrangerar loppet, där den längsta cykelsträckan är 120 kilometer lång.

Erkki Lackström hör till arrangörerna och säger att Sydspetsrundan följer samma koncept som tidigare. Men på grund av dåliga vägavsnitt på vissa håll har Lackström och de övriga fått tänka om.

– På vissa områden finns det sprickor och dessutom är vägen dålig. Så vi har lagt om rutten till viss mån men det påverkar inte den totala distansen.

Den första starten går alltså klockan 10 och 15 minuter senare är det dags för familjerutten. Den är 37 kilometer lång. 10.30 beger sig duathlondeltagarna i väg, dutahlonloppet omfattar 37 kilometer cykling och två fem kilometers löpmoment.

– Dessutom har vi också en miniduathlonklass för 4–12-åringar. I fjol hade vi ungefär 150 deltagare och i år borde det inte uppstå stora krockar med andra tävlingar. Det arrangeras en triahlontävling i Åbo, så förstås är det möjligt att någon tävlar där i stället, säger Erkki Lackström.

ANDRA LÄSER