Högdramatiskt då Knights degraderades

Innebandypubliken i Påminne bjöds på stor dramatik då hemmalaget FBC Raseborg Knights förlorade säsongens sista match i division 2 mot gästande VKTP från Helsingfors. Efter full tid stod spelet 6-6 och efter en mållös förlängning var gästerna lyckosammare i straffläggningen och vann med 6-7.

William Johnssons och Ben Kihlstedts faller till trean.
08.04.2022 22:40 UPPDATERAD 09.04.2022 09:34
Samtidigt med Knights spelade värsta konkurrenten NIB en bortamatch och den lyckades man vinna efter förlängning och det resultatet innebär att Knights degraderas till division 3, en stor besvikelse då man hört hemma i division 2 i åratal.
– Inte handlar vår degradering om dagens match, utan om säsongen i helhet. Vi har inte kunnat ställa upp med vårt bästa manskap en enda gång under säsongen och speciellt anfallsformationerna har varierat hela tiden.
– Just nu känns det tungt och tomt, för vi har kapacitet att placera oss betydligt högre upp i tabellen. Efter seriepausen har vi hela tiden spelat under press och varit piskade att ta poäng. Det har resulterat i både bättre och sämre insatser och med facit på hand, har det inte varit tillräckligt bra, analyserar lagkaptenen William Johnsson efter slutsignalen.

ANDRA LÄSER