Duo från Hangö stal sprit och bil

Två män från Hangö, den ena 26 år och den andra nu 18 år gammal, har bland annat dömts för inbrott de gjorde i en fiskrestaurang i Hangö i oktober 2018.

I fiskrestaurangen som finns i Hangöby stal männen alkoholdrycker. Därifrån åkte de vidare till Predium i Raseborg med en bil som den yngre mannen stal i Hangö. Han körde bilen trots att han saknade körkort.
Också i Predium stals alkohol. Därifrån bar resan vidare till Karis där de tankade på Shells station för drygt 86 euro utan att betala.
Duon haffades av polisen följande dygn.

Också tidigare

De två var ute i olagliga ärenden också ett halvår innan oktoberräden. I april i fjol försökte de bryta in sig i K-supermarket i Hangö genom att slå en sten mot ett fönster. Då en väktare kom till platsen försvann duon.
Två veckor innan incidenten i K-supermarket hade den äldre av männen gjort sig skyldig till grov rattfylla, den yngre av männen hade i sitt bagage en lista på åtta brott han begick som 17-åring. Det var fråga om stölder, betalmedelsbedrägerier och lindrig misshandel.
Den äldre av männen dömdes till fängelse i fyra månader på grund av en tidigare villkorlig dom med prövotid. Han har också mist sitt körkort. Den yngre mannen, som hunnit fylla 18, dömdes till fyra månader villkorligt fängelse samt böter på 360 euro.
Bägge har varit frihetsberövade i två månader i slutet av fjolåret. Den äldre har dessutom suttit häktad några dagar i januari i fjol för stölder han utförde då.

ANDRA LÄSER