Foreca: Så här blir vädret den närmaste tiden

Foreca har gett en väderprognos för de närmaste veckorna. Det verkar bli svalt och blött.

Början på juni verkar bli ganska regnig. Det skriver Foreca i sin blogg. Foreca konstaterar också att det finns tecken på att vädret blir svalare än vanligt i vissa delar av landet under den första halvan av juni.
"Veckan i månadsskiftet maj-juni fortsätter vädret vara regnigt och i landets södra delar är det svalt. I norr är det varmare än genomsnittet", uppger Forecas meteorolog Joanna Rinne i blogginlägget.
Foreca uppger också att förväntningen är att det pågående veckoslutet och nästa vecka kommer att bjuda på regn.
"Under den närmaste tiden är de dagliga regnmängderna i 1—15 millimeters klassen. Det varierar dagligen var de kraftigaste regnen kommer. Fem dagars prognosen för regnmängden är 5 millimeter till över 30 millimeter. Enligt den nuvarande prognosen kommer det mest regn i söder, men på vissa platser kan det komma 30 millimeter också på andra håll i Finland", uppger Joanna Rinne i bloggen.
I bloggen går det också att läsa att temperaturen kommer att vara aningen lägre än vanligt i södra Finland nästa vecka. Veckan ska också vara regnigare än normalt under tidsperioden. "När det regnar kan temperaturerna variera från under tio grader till nästan tjugo grader beroende på dag, molntäcke, tid på dygnet och område. Situationen varierar mycket", är beskedet från Joanna Rinne.

Väderprognos den kommande månaden

30 maj-5 juni: Veckan blir svalare än vanligt i söder och varmare än vanligt i Lappland. Dessutom är veckan betydligt regnigare än normalt.
6-12 juni: Veckans medeltemperaturer är svalare än genomsnittet. Nederbörden är normal sett till tidsperioden eller aningen över genomsnittet.
13-19 juni: Medeltemperaturen är normal eller aningen svalare än vad den brukar vara under den aktuella tidsperioden. Det är svårt att förutsäga mängden nederbörd, men det verkar som att veckan kommer ha låga nederbördsmängder.
20-26 juni: Prognosen tyder på att det blir något varmare än normalt och att kommer mindre nederbörd än normalt.
Källa: Foreca
ANDRA LÄSER