Wilhelmsdal står klart för kafé i juni – företagare vill öppna så fort det går

Renoveringen av Wilhelmsdal har gått framåt enligt tidtabellen, trots oförutsedda tilläggsarbeten och coronaepidemin. Kafédelen är klar till sommaren.

Anniina Raita, som är den företagare som ska börja driva kaféet i Wilhelmsdal, håller fast vid den ursprungliga planen att öppna kaféet i Wilhelmsdal trots de nuvarande restriktionerna. Kommunen meddelar att renoveringen av kafédelen i huset är klar den första juni.
– Så fort vi kan kommer vi att flytta vår verksamhet till kaféet. Vi levererar nu mycket luncher och bruncher till folk, och det fortsätter vi med i Wilhelmsdal så fort det går. Genast då vi kan flytta in öppnar vi också kaféet för avhämtning av mat och kaféprodukter, säger Raita.
Kaféverksamheten öppnas normalt så fort coronarestriktionerna hävs.

Det kostar att ordna fest

Kaféet i Wilhelmsdal är den del av huset som först blir färdig efter renoveringen. Resten av byggnaden beräknas stå klar för användning i juli. Vissa tilläggsarbeten som inte ingick i den ursprungliga planen har genomförts men de har inte ruckat på tidtabellen.
Wilhelmsdal ska i framtiden bokas via ett elektroniskt bokningssystem, som ska skötas i kommunens infodisk i biblioteket. Stora salen i Wilhelmsdal ska användas för kommunens egna möten och tillställningar, föreningar och privatpersoner. Allmännyttiga föreningar får använda salen gratis medan företag, utomstående föreningar och privatpersoner måste betala en hyra för salen. Också för kommersiella tillställningar uppbärs hyra.
Lilla mötesrummet ska användas av bland annat kommunens företagsklinik och Novagos företagsrådgivare. Här ska också finnas möjlighet för några företagare att fungera. I entréaulan har kommunen dessutom inrättat några platser för distansarbete, som kan bokas av alla kommuninvånare.
ANDRA LÄSER