Nostalgitripp till nittiotalet

Nittiotalet är hett igen. Temafestivaler och -kryssningar drar massvis med folk och på lördag är det dags att älska 90-talet på Kariskrogen Club 18.

Retro. Robert Hellberg, Dennis Lindholm och Ted Granström spelar 90-talslåtar på Club 18 på lördag. Som pricken över i:et uppträder Waldo's People.
Agneta Sjöblom
01.03.2017 10:00 UPPDATERAD 01.03.2017 11:52
I love the 90's heter kvällen som är vikt åt artister såsom Dr Alban, E-Type, Snap, Scooter, Pandora och Ace of Base.
Den som vill kan rota fram magväskan, baggy-jeansen, flanellskjortan och andra schyssta 90-talspaltor ur garderoben och delta i tävlingen om bästa outfit. Två 50 euros köpkort står på spel.
Kvällens huvudattraktion blir troligtvis ändå Waldo's People vars hitlåtar under 90-talet fyllde dansgolv både i Finland och utomlands.

Fungerar

Livemusik ordnas med jämna mellanrum på Club 18. Då är genren ändå oftast rock. Satsningen på 90-tal är något nytt som man tror går hem hos krogbesökare i olika åldrar.
– Om konceptet fungerar är tanken att ordna evenemanget igen nästa år, säger krögare Ted Granström.
Till att stämningen under kvällen blir autentisk bidrar Dennis Lindholm och Robert Hellberg, alias DJ Dennis och DJ Roba.
Både jobbade som DJ:s på legendariska Kariskrogen After Eight under Teds pappa, DJ-maestron Hardy Granströms tid, och är inte förvånade över att 90-talet kommer igen.
– 90-tals musiken fungerar fortfarande. Många klassiska låtar från den tidsperioden finns med på dagens spellistor och av dagens musik är det mycket som hämtat sina influenser från 80- och 90-tal.
I dag då alla hitlåtar finns tillgängliga genom olika strömningstjänster glömmer man kanske bort att DJ-jobbet ännu under 90-talet krävde en betydligt större arbetsinsats.
Kunde krogen spela det senaste i musikväg var det god service och fredagar brukade Dennis och Robban åka in till Helsingfors för att ladda upp med nya cd-singlar inför veckoslutet.
– Ibland köpte man ny musik helt i blindo, sådant som man trodde kanske blir bra.
Hade man tillgång till kabel-tv fick man lite hjälp på traven av musikkanalen MTV. Tyska Viva var en bra källa att snappa upp det senaste inom eurotechno och -dance.

Styr stämningen

För Dennis Lindholm blir kvällen en nostalgitripp i flera bemärkelser.
– Jag har inte varit i DJ-båset sedan 90-talet. Det blir att träna lite innan men månne det inte ska gå bra. Tekniken i apparaterna har ändrat men utseendet och funktionerna är de samma.
Han tycker att det ska bli kul att få spela igen och se gamla bekanta.
– Som DJ kan man ganska långt styra stämningen på en krog. Spelar man fel låt tömmer man hastigt hela golvet så att inget annat än röken finns kvar.
Evenemanget på Club 18, i stationsbyggnaden i Karis, drar i gång klockan 19 och i gammal god 90-talsanda kan det löna sig att komma till krogen i tid. Biljetterna kostar 15 euro fram till klockan 22.30 och stiger efter det till 20 euro.