I dag fattas beslut om en tredje vaccindos

I dag diskuterar den nationella expertgruppen för vaccinationsfrågor KRAR frågan om en tredje vaccindos och vem som borde få en. Beslutet fattas sannolikt i dag, enligt Mia Kontio vid Institutet för hälsa och välfärd.

Den nationella expertgruppen för vaccinationsfrågor KRAR ska på onsdagen fatta beslut om vem som borde erbjudas en tredje dos coronavaccin.
SPT
13.10.2021 15:52 UPPDATERAD 13.10.2021 15:53
Den nationella expertgruppen för vaccinationsfrågor KRAR sammanträder i dag, onsdag, för att ta ställning till en tredje dos av coronavaccinet. Det bekräftar Mia Kontio, ledande sakkunnig vid Institutet för hälsa och välfärd.
Kontio säger att gruppen diskuterar vem som borde få en tredje dos utöver de grupper som redan nu rekommenderas. Diskussionen baserar sig på finländsk och internationell forskning.
"KRAR kommer sannolikt att fatta beslut om sitt ställningstagande i dag", skriver Kontio i ett e-postmeddelande till SPT.
Kontio kan ännu inte svara på när gruppen kommer meddela allmänheten om sitt beslut. Hon säger att Institutet för hälsa och välfärd antagligen meddelar sin ståndpunkt samtidigt.
Enligt Kontio har redan cirka 65 000 personer i Finland fått en tredje vaccindos.
För tillfället rekommenderar Institutet för hälsa och välfärd att en tredje dos erbjuds personer med nedsatt immunförsvar samt personer som hör till den första gruppen som vaccinerades med ett 3 till 4 veckors dosintervall.

ANDRA LÄSER