Övre slutserien väntar för BK-46 efter ännu en seger – men först jagar Karislaget nytt cupguld

BK-46 vann sin sista match i grundserien och nu lägger laget fokus på att försvara sitt cupguld i Karis nästa helg. ”Vi försvarar gärna vår titel”, säger tränaren.

Ihor Skyba och BK-46 avslutade grundserien med en hemmaseger mot Grankulla IFK, men det krävdes en upphämtningen för att BK skulle ta poäng i hemmahallen.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
28.01.2023 17:38 UPPDATERAD 28.01.2023 18:29
Redan klara tabelltvåan BK-46 avslutade grundserien i herrhandbollens FM-liga med att slå Grankulla IFK i Karis på lördag eftermiddag. Med tanke på de stundande slutserierna saknade lördagens grundserieavslutning större betydelse. Redan inför matcherna stod det klart vilka lag som ska spela i respektive serie och såväl BK som GrIFK på tredje plats i tabellen har var sin plats i den övre.
Där har de sällskap av grundseriesegraren Cocks och fyran Helsingfors IFK. Sjundeå IF, Åbo IFK och Dicken spelar i den nedre slutserien. Enligt det preliminära matchprogrammet kör båda serierna i gång den 11 februari.
– Jag tycker vi har fått ut det vi ville av grundserien. Det enda är att vi inte har klarat av att bjuda upp till kamp mot Cocks. I de två första matcherna saknade vi en del spelare, men senast hade vi alla med och då hade jag hoppats på mera. Samtidigt var det också så här i fjol. Även då var vi lite ostabila före julen och sedan blev vi bättre, säger BK:s tränare Andreas Rönnberg.