Dystra miner hos BK-46

Tung förlust. Otto Hirvonen och BK-46 måste hitta på någonting, för det här ser inte bra ut. Bild: Jesper Sundström

Karislaget BK-46:s situation i fotbollens division 2, är allt annat än munter just nu. Inte nog med att man förlorade söndagens viktiga hemmamatch mot gästande KaaPo från St Karins i matchens sista sekund, utan nu ligger man också sist i tabellen. 1-2 skrevs slutsiffrorna efter en tempofattig och dålig tillställning.

Ännu behöver man inte kasta yxan i sjön gällande nytt seriekontrakt, då 8 omgångar återstår att spela. Men då spelet oftast är krampaktigt och då självförtroendet är på botten, måste något ske och det mycket snabbt. I Gerson Lima har man en av seriens bästa målvakter och även resten av försvaret håller hög klass. Men mittfältet saknar en strateg och spelfördelare och i anfallet saknas all kyla och systematik.

10 minuter räcker inte

Mot KaaPo kom BK till spel med ett 3-5-2 system som såg ut att vara lyckat. Under matchens första 10 minuter virvlade BK fram och satte enorm press på gästernas mittfält och försvar. I 10:e minuten rann Boubacar Kinda igenom på kanten och gav ett inlägg som gästernas målvakt Jesse Peltonen tappade rakt i fötterna på Stephen Obeng som enkelt skyfflade in 1-0 till BK.

Men av någon anledning slutade BK med sin forechecking efter målet och mer eller mindre gav mittfältet åt KaaPo. Utan Gerson Limas utmärkta målvaktsspel hade BK legat under med 2-3 mål i pausen. Nu var det endast Elias Untamala som hittade rätt då han helt fri med Gerson Lima kvitterade till 1-1 i 33:e minuten.

Fula tag straffade sig

I andra halvleken var spelnivån riktigt dålig under långa stunder med få målchanser. Gerson Lima fortsatte dock sitt utmärkta spel och höll BK med i matchen. I 82:a minuten blev BK:s Sunday Okodugha rundad av KaaPo:s Mikke Louhela och var tvungen att stoppa denne med en ful tackling. Det blev direkt rött kort för Okodugha och en allt svårare sits för BK. Strax senare kapade en frustrerad Mergim Bushi mycket fult omkull KaaPo:s tekniske Elias Mastomäki, men klarade sig undan med ett gult kort.

Ett tillbakapressat BK gick på högvarv, men matchen såg ut att sluta 1-1 då Gerson Lima åter en gång stod för en toppräddning då han tippade ett skott till hörna. Men den blev ödesdiger för BK då KaaPo:s Juho Salminen nickade in 1-2 med nacken då klockan visade på 95 minuter.

Haltande lagbygge

Förlusten var oerhört tung för BK, men också symptomatisk då lagbygget fortfarande är långt ifrån klart med 8 spelomgångar kvar att spela. Nu saknades också nya anfallaren Daniel Jackson då hans transfer inte var klar. Och då han kommer med, är det igen en gång en ny spelare som ska forslas in i laget. Klart är också att Sunday Okodugha är avstängd i två matcher för sin tackling och utvisning i andra halvleken.

En seger kan vända på allt, men den kan man få vänta på om inte laget mycket snart hittar en schablon som man kan falla tillbaka på. I det här skedet kan man lita på målvakten Gerson Lima och försvararna Tyler David, Lucas Mondino och Otto Hirvonen. Men vem som ska bygga upp det offensiva spelet och vem som ska göra målen, ter sig oklarare än någonsin.

BK-46 – KaaPo 1-2 (1-1)

BK-46: Gerson Lima; Otto Hirvonen, Lucas Mondino, Tyler David; Teemu Lammi (55. Matias Astrada), Sunday Okodugha, Simeon Lawrence (46. Alexander Malmberg), Ben Kouyate, Mergim Bushi (89. Markus Broman); Stephen Obeng, Boubacar Kinda