Dyrköpt svacka för BK

Alexandra Rönnberg spelade bra för BK, med det blev en förlust också i den andra semifinalen mot Dicken. Bild: Thomas Sundström

En svacka i början av andra halvlek ställde till det för BK-46:s handbollsdamer i den andra semifinalen mot Dicken. Gästerna från Drumsö vann på söndagen i Karis med 27–21 och är en seger från final.

Dicken har vunnit de två inledande semifinalerna, men har fått arbeta ordentligt för det. Den första matchen i Britas avgjordes först i slutet, medan söndagens match i Karis avgjordes av en stark andra halvlek.

– BK kom mycket laddat till match och vi var inte alls med i början. Efter paus fick vi fason på vårt spel och kunde sedan hålla undan, sade Sonja Koskinen i Dickens mål.

– Vi gör en mycket bra första halvlek, man har sedan en svacka i andra. Den hade vi inte haft råd med, inte i en match som den här, sade Alexandra Rönnberg i BK.

Dicken vände

Faktum är nu att sju minuter in på andra halvlek så ledde BK med 17–14 och hade ett visst grepp om matchen. Men då kom Dicken i gång, samtidigt som BK började missa i anfallet. På åtta minuter gjorde Dicken lika många mål och vände matchen till ledning 22–17.

Det räckte sedan till. I slutet försvarade Dicken enkelt sin ledning och vann med 27–21.

I Dickens lag stod Sonja Koskinen till en stor del bakom vändningen. Hon räddade det mesta och det öppnade sedan för Dickens varumärke, kontringarna.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där, men jag var ganska revanschsugen efter den första halvleken, sade Koskinen som bland annat plockade stilpoäng med att klistra några distansskott.

I övrigt var Dicken som vanligt jämnt. Anna Lindahl blev lagets bästa målskytt med sina sex mål, medan Betina Lillqvist var tongivande i försvaret.

BK fick ge sig

För BK blev det en ny förlust trots en bra kämpainsats. Alexandra Rönnberg var synnerligen viktig i Karslaget, medan Pamela Degerman var noga påpassad.

Faktum är också att BK måste vinna på tisdagen då lagen möts igen i Britas. Annars går Dicken till final, medan BK får spela om bronset.

– Det är klart att det är tufft läge, och det är lika klart att Dicken är förhandsfavorit, men vi kämpar vidare. Vi kan gå in och njuta av att spela slutspelshandboll, sade Alexandra Rönnberg.

– Inte är vi utslagna ännu. Jag är stolt över laget i dag, men vi skall se på vissa detaljer ännu. Får vi bort dem har vi chansen, jag tror inte att Dicken kommer med några större överraskningar nu mera, sade BK-tränaren Thomas Holmberg.

HIFK mot final

I det andra semifinalparet leder HIFK över Grankulla IFK med 2–0 i matcher. På söndagen vann HIFK på bortaplan med 23–15.

BK-46–Dicken 21–27 (14–12)

BK-46: Pamela Degerman 6, Alexandra Rönnberg 5, Elin Löf 3, Jannica Kullberg 3, Emilia Holmberg 3, Nicolina Fredriksson 1.

Dicken: Anna Lindahl 6, Matilda Peitsaro 3, Karolina Nylund 3, Anna Lindholm 3, Betina Lillqvist 3, Tove Salokivi 2, Pia-Stina Pitkäjärvi 2, Annika Näräkkä 2, Carolina Böckelman 2, Jessika Gammals 1