Duo bjuder på klassiska julsånger i jazztappning i Hangö

Bild: Jan Sandvik

Jazzsångerskan Mariah Hortans och gitarristen Mathias Sandberg skapar julstämning i jazzens tecken med sin konsert Christmas Jazz. Det utlovas klassiker med nya arrangemang.

Duons musik kan beskrivas som lugn, stämningsfull och traditionell vocaljazz. Hortans är utbildad sångpedadog och jobbar även som körledare. Sandberg är en av Österbotten mest anlitade frilansmusiker och har jobbat med bland andra Jukka Eskola, Manuel Dunkel och LaGaylia Frazier.

Konserten Christmas jazz består av sånger från albumen Christmas Jazz och Another Jazzy Christmas. Musiken framför på engelska, finska och svenska och består av allt från klassiska julverk av Sibelius, Händel och Schubert till carols och traditionella julsånger. All musik har omarrangerats med de sköna harmonier, svängiga rytmer och melodiska improvisationer duon gjort sig känd för; som Schuberts Ave Maria i bossa nova-arrangemang, en svängig Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt av Sibelius, Madetojas Arkihuolesi kaikki heitä i gospelversion och balladen Christmas Time is Here från den tecknade serien Snobben.

Stadshusets foajé, Hangö, söndagen den 22 november kl. 15.

Mer läsning