Redaktionen tipsar om den senaste veckans mest läsvärda artiklar

Niklas Puumala och Leona Böckerman hittade sitt drömhus i Leksvall. Bild: Lina Enlund

Här hittar du fem av våra mest läsvärda artiklar från den senaste veckan.

HUSKÖP. I fjol köpte Leona Böckerman och Niklas Puumala ett renoveringsobjekt i Leksvall. Det röda trähuset i skogen är byggt på 1950-talet och nu delar de med sig av sina tankar om riskerna när man köper ett hus.

– Ett råd till alla husägare är att hålla koll. Lita inte på att allt bara hålls i skick.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

DRIVE-IN-BIO. Den 11 september ordnar Ekenäs filmfest för andra året i rad drive-in-bio på marknadsplanen i Ekenäs. Med start klockan 20.30 visas klassikern Grease och klockan 23.00 börjar The Greatest Showman. Det är gratis att ta del av filmerna, men antalet platser är begränsat.

– Vår drive-in-bio väckte överraskande stor genklang i fjol och vi vill därför svara på efterfrågan genom att den här gången bjuda på två föreställningar i stället för bara en, säger Sirpa Huusko, ordförande för Ekenäs filmfest.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Snart kan du se Grease med Olivia Newton-John och John Travolta på marknadsplanen i Ekenäs. Bild: Paramount pictures

INTERVJU. 2018 vann Ekenäsbördiga artisten Tika Sevón Liljegren den finländska musiktävlingen X Factor och samma år blev det klart att hon hade ett allvarligt alkoholproblem. En otäck händelse fick henne att tänka och i januari 2019 slutade hon dricka. Att berätta öppet om sina problem var ganska självklart för Sevón Liljegren, även om det ibland kan kännas nervöst.

– Jag skäms inte för mitt förflutna. Ingen är perfekt.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Tika Sevón Liljegren har tagit sig ur sitt missbruk och nu har hon börjat uppträda igen. Bild: Lina Enlund

HANDBOLL. Efter en paus på några år spelar Ekenäs IF igen herrhandboll och under ledning av den tidigare ligatränaren Kaj Hagman förbereder sig laget för spel i division 1. EIF består också av flera spelare som spelade med HC HIK i ligan för några år sedan och en av dem är Mathias Sandblom. EIF:s långsiktiga mål är att spela i ligan.

– För att EIF:s målsättning ska lyckas gäller det att hålla ihop herrlaget, och också damlaget, för juniorernas skull. Herrlaget finns inte för oss som är med i dag utan för juniorerna i framtiden, säger Sandblom.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Den här veckan spelar EIF och Mathias Sandblom en cupmatch mot Akilles. Bild: Jesper Sundström

FLYTT. Efter 30 år i Formanshagen i Ekenäs har Ben-Dix nu flyttat till Horsbäck. På samma gång lanserar också företaget en app som gör det möjligt att handla när som helst i butiken.

– Den kräver lite inskolning. Däremot tror vi mycket på det här, men visst är det en stor omställning för oss att flytta. Allting är nu mycket större och jag hoppas att vi ordning på allt, säger Mica Fältmarsch.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Mica Fältmarsch och Ben-Dix finns numera i Horsbäck. Bild: Lina Enlund