Du läste väl de här artiklarna? Annars ska du göra det nu

Andreas Mavrostomos och Petri Hiltunen står utanför den kommande butiksbyggnaden i Billnäs. Bild: Lina Enlund

Här hittar du fem av våra mest lästa webbartiklar under den senaste veckan.

BILLNÄS. Nästa år slår en butiksbyggnad med sex affärslokaler upp i Billnäs bruk. Andreas Mavrostomos och Petri Hiltunen berättar att en hyresgäst redan är klar. Arbetet med att renovera den över 100 år gamla byggnaden har pågått 1,5 år. Den är drygt 1 500 kvadratmeter stor och Hiltunen säger att det i stort sett handlar om 700 kvadratmeter per våning.

– Vi vill hämta liv till bruket. Hotell- och restaurangverksamheten går bra och den senaste sommaren gick mycket bra. Det här är ett sätt att fortsätta utvecklingen och byggnaden kan betjäna såväl områdets invånare som brukets besökare, säger han.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

EKENÄS. Svenska klubben har länge stått tom på Bryggerigården i Ekenäs och nu väljer Ekenäs FBK att hyra ut lokalen för såväl möten som fester. Ett flertal krögare har bedrivit restaurangverksamhet i den klassiska lokalen genom åren, men det är inte möjligt för tillfället.

– Vi är i behov av hyresintäkterna, så det har funderats fram och tillbaka vad vi ska göra med lokalen, säger Roger Roos från Ekenäs FBK.

Klicka här för att läsa mera.

Nu har du chans att hyra Svenska klubben för möten eller fest. Bild: Wilma Jensén

FÖRSÄLJNING. Affärshuset Formis vid Formansallén i Ekenäs är till salu. Objektet säljs på en nätauktion. Det är Andelsbanken Raseborg som via fastighetsbolaget Formansallén 2 äger fastigheten

– Det är jättesvårt att sätta ett pris på fastigheten, men vi har noterat att Raseborgs stad har lyckats sälja flera litet udda fastigheter via sajten och beslutade därför prova det konceptet, säger Andelsbanken Raseborgs vd Mats Enberg.

Klicka här för att läsa mera om Formis.

I Formishuset finns i dag 23 affärs- och kontorslokaler i olika storlek. Bild: Lina Enlund

INGÅ. Ingå vill att Nylands NTM-central utreder om det är möjligt att sänka hastigheten vid fyra korsningar längs stamväg 51. Kommunen har fått mycket invånarrespons om de här fyra korsningarna, som upplevs farliga.

Klicka här för att få veta vilka korsningar det handlar om.

Ingå vill justera hastigheten på vissa platser. Bild: KSF Media-arkiv

SJÖVILLOR. De senaste månaderna har bjudit på en sällan skådad debatt i Ekenäs. De eventuella sjövillorna utanför Barckens udde har engagerat många och för en dryg vecka sedan var det dags för en diskussionskväll om projektet. Debatten som ordnades av Ekenässällskapet och som hölls i Seminarieskolans aula lockade kring 150 personer.

Klicka hör för att läsa mera om diskussionskvällen.

Många ville diskutera sjövillorna. Bild: Niclas Erlin