Du har väl koll på de här artiklarna? Om inte har du chans att läsa dem nu

I november i fjol sade Theo Blomqvist för första gången att han är transsexuell. Bild: Lina Enlund

Här tipsar redaktionen om fem artiklar som vi tycker att du antingen ska läsa för första gången eller en gång till.

SEXUELLA MINORITETER. Theo Blomqvist från Ekenäs är transsexuell och har bestämt sig för att vara helt öppen med det. Detta för att ta kål på fördomar och avdramatisera allt kring transsexualitet. Det var i slutet av fjolåret som Tina blev Theo efter 46 år och samtidigt blev han den man han innerst inne alltid har varit. För honom är det viktiga att man oberoende av begrepp eller bokstav får vara sig själv.

– Och jag är ju samma person som tidigare, även om mitt yttre, säger han.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

STÖDPERSONER. Just nu råder det brist på stödpersoner i Raseborg och därför satsar staden såväl på marknadsföring som på en avgiftsfri kurs. Anette Sjöberg har fungerat som stödperson några år. Hon hade aldrig tänkt tanken att bli det förrän en väninna, som redan länge varit stödperson, frågade henne och nu är hon stödperson åt en kille.

– Det viktiga är att man gör personen i fråga nöjd och glad. Man är en guldkant för någon, säger hon.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Anette Sjöberg är en av Raseborgs stödpersoner. Nu behöver staden flera som henne. Bild: Lina Enlund

FÖRSÄLJNING. Efter åtta år har Andreas Mavrostomos bestämt sig för att sälja Art Café Serendipity i Karis. Han sticker inte under stol med att coronan har påverkat hans beslut att försöka sälja verksamheten. Under åren har Serendipity också blivit en given samlingsplats för många och stuckit ut med sina olika satsningar.

– Det har varit roligt. Också under coronan har det varit roligt, men på grund av läget har det blivit en ekonomisk börda, säger Andreas Mavrostomos.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

"Det är inte roligt längre och då måste man göra något annat", säger Andreas Mavrostomos som har bestämt sig för att sälja Serendipity i Karis. Bild: Lina Enlund

KOLUMN. Allt fler hittar ett andra hem i Hangö och det är inte hela problemfritt. Det fokuserar Karin Collins på i sin kolumn som har lästs mycket på webben den senaste tiden. "Det råder redan en skriande brist på överkomliga hyreslägenheter och småhus. Om alla hus som byggs och säljs är så dyra att ortsborna inte har möjlighet att köpa dem så har Hangö ingen framtid alls", skriver hon.

Klicka här för att läsa hela kolumnen.

Är det enbart positivt att Hangö lockar många? Bild: KSF Media-arkiv

HANDBOLL. Herrarnas FM-liga i handboll körde i gång under veckoslutet och inför årets säsong är den stora frågan om Karislaget BK-46 ska klara av att bryta Cocks dominans och ta ett efterlängtat FM-guld. Sett ur västnyländsk synvinkel är det förstås också intressant att fundera på vad Marcus Sjöstedts SIF kan lyckas med.

Klicka här för att läsa vår genomgång av lagen i årets handbollsliga.