Du har väl inte missat de intressanta artiklarna som alla pratar om?

Pumpviken i Karis är inte bara en vacker plats. Den har också många historier och nu vill vi veta ditt bästa minne från Pumpviken. Bild: Wilhelm Lindgren

Varje dag publicerar VN många västnyländska artiklar. Här tipsar vi om fem av de mest intressanta från den senaste veckan.

KLASSISK PLATS I KARIS. Säg Pumpviken och de flesta Karisbor har garanterat ett minne att dela med sig av. VN besökte det unika parkområdet i centrala Karis tillsammans med den lokala guiden Göran Fagerstedt för att få veta mera. Dessutom vill vi också veta ditt bästa minne från Pumpviken. Du har tid till och med den 20 augusti att mejla din historia till vnred@vastranyland.fi. Vi publicerar de bästa bitarna digitalt och i papperstidningen.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

STORM I EKENÄS. Midsommarens oväder ställde till det på flera håll i Västnyland och bland annat drabbades Ekenäs av översvämningar. Till exempel fylldes Eric Wikströms källargolv av kloakvatten och även hos grannarna täcktes golvet av vatten.

– Det såg ut som tjära och luktade förfärligt, säger Margita Wilkman.

Det blev startskottet för en lång process. Båda hushållen tog genast kontakt med försäkringsbolaget och gjorde skadeanmälan. Wilkmans väntar fortfarande på svar, medan Wikströms fick ett beslut efter en lång tids väntan. Försäkringsbolaget ersätter dem inte.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Så här såg det ut i bastun och tvättrummet efter att räddningsverket hade pumpat ut vattnet ur källaren. Bild: Privat

FRÅN EKENÄS TILL WEMBLEY. I går ställde sig den Ekenäsbördige trummisen Vicky O'Neon på Wembley arenas scen i London. Där spelade hon elektroniska trummor och slagverk i husbandet som ackompanjerade alla artister under den slutsålda konserten. Konserten ordnades för att uppmärksammas Storbritanniens OS-trupp och O'Neon spelade tillsammans med världsartister som Rag'n'Bone Man, Bastille, Anne-Marie, Yungblud, Griff och Laura Mvula.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Vicky O'Neon uppträdde i Wembley arena i går, men det var inte första gången. 2018 var hon där för att spela i samband med MTV Music awards. Bild: Vicky O'Neon

LOVANDE FOTBOLLSSTART. Ekenäs IF hör till topplagen i herrarnas division 1 den här säsongen och laget har flera intressanta spelare. En av dem är defensivt inriktade Oliver Pettersson. 18-åringen har tagit EIF med storm och har fått stort förtroende.

– Jag har fått betydligt mer speltid än vad jag kunde förvänta mig, säger Pettersson som vill spela i den finländska ligan.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Oliver Pettersson har fått en bra start på sin tid i EIF. Bild: Wilhelm Lindgren

FACEBOOK ENGAGERAR.

De västnyländska FB-grupperna engagerar tusentals personer dagligen och är på många håll en viktig del av gemenskapen. I många fall har grupperna också flera medlemmar än vad orten har invånare. Bromarv är ett exempel på det. Orten har 500 bofasta invånare och cirka 1 500 sommarboende, men gruppen har kring 4 600 medlemmar.

Klicka här för att läsa hela artikeln.