Dricksvattnet i en del av Kyrkslätt måste kokas hela tisdagen – svenska skolcentret får vatten ur tankbil

Hälsoskyddsmyndigheterna uppmanar invånare i Gesterby och Stubbhagen att koka sitt kranvatten innan det används i matlagning åtminstone fram till onsdagen mitt på dagen.

En stamledning i vattennätverket i Kyrkslätt sprang läck vid bygget av den nya hälsovårdscentralen norr om simhallen i Kyrkslätt vid fyratiden på måndagseftermiddagen. Vattendistributionen i Gesterby och Stubbhagen var avbruten under några timmar.

Läckan åtgärdades och rören sköljdes under kvällen. Hälsoskyddsmyndigheterna uppmanar nu invånarna att koka allt dricksvatten innan det används i matlagning eller som dricksvatten. Uppmaningen att koka vattnet gäller tills myndigheterna har fått resultaten av de vattenprover som tagits av dricksvattnet. Det sker enligt uppskattning på onsdagen.

Skolcentret i Gesterby finns på det område där vattnet inte ska användas utan kokning. En tankbil förser skolan med vatten under tisdagen men myndigheterna vill försäkra sig om att vattnet i skolans interna rörsystem är drickbart innan de ger grönt ljus för att använda vattnet.

Mer läsning