Dråpmisstankar efter bråk i Hangö

Sent på torsdag ryckte polisen ut till ett höghus på Esplanaden i Hangö. Bild: Privat

Strax efter klockan nio på torsdag kväll larmades polisen om ett bråk i en lägenhet. Polisen fann en man vars liv inte kunde räddas, och fallet utreds nu som dråp.

På torsdag kväll efter klockan nio larmades nödcentralen om ett bråk som brutit ut i en lägenhet i Hangö. Då polis och ambulans kom till lägenheten fann de en man vars liv inte kunde räddas. Personerna som vistats i lägenheten var påverkade av rusmedel och är kända hos polisen sedan tidigare.

Den avlidne mannen är född år 1975 och skriven i Hangö. Polisen vill inte säga hur många personer som fanns i lägenheten, men säger att det var fler än två. Personerna var också kända av polisen sedan tidigare. Mannens död hade förorsakats av yttre våld. Enligt förundersökningsledaren, kriminalkommissarie Mats Sjöholm, tyder bevismaterialet på att någon form av tillhygge använts.

– Inget i situationen antyder att dådet begåtts med berått mod, därför rubricerar vi dådet som dråp, säger Sjöholm.

Förundersökningen fortskrider

Förundersökningen är inledd, och fortsätter nästa vecka. Eftersom utredningen befinner sig i ett tidigt skede kan polisen ännu inte ge ut fler detaljer om dådet. De inblandade kommer nu att förhöras, och eventuella häktningsyrkanden måste lämnas till tingsrätten på söndag. Straffet för dråp ligger på 8 års fängelse.

Brand i häktet

En av de anhållna misstänks även ha anlagt en brand i häktet under natten. Ingen skadades i branden, men egendom förstördes.

Den häktade har antagligen anlagt branden med hjälp av sina ägodelar. När man grips får man behålla sina personliga tillhörigheter.

Mer läsning