Dramatisk upptakt på rally

South West motorsports rally i Karistrakten i lördags fick en dramatisk upptakt med en häftig avkörning direkt på den första etappen. Rallyt kunde dock genomföras planenligt.

Det var nu på den första specialetappen oturen var framme. En av de sista bilarna körde av och slog runt.

– Ambulans och brandkår kallades till platsen. Vi har upprepade gånger varit i kontakt med personerna i bilen och de mår efter omständigheterna bra, säger tävlingsledaren Mika Gabrielsson.

Enligt Gabrielsson skadade sig kartläsaren vid olyckan och både han och föraren fördes till sjukhus. Några livshotande skador handlade det dock inte om.

– Olyckan såg kanske lite allvarligare ut vad den när allt kommer omkring var, men det är klart att det är obehagligt när det händer något dylikt. Förstås vet alla om att det finns risker, men det hjälper inte. När vi fick lugnande besked var det en lättnad, sade Mika Gabrielsson.

Lyckat arrangemang

På grund av olyckan försenades rallyt, men kunde genomföras planenligt. Rallyt hade tre specialetapper.

– Själva arrangemanget förlöpte bra och vad vi har hört har förarna varit nöjda. Det känns förstås bra, sade Gabrielsson.

Totalt startade 99 bilar i rallyt som var öppet för hobbyförare. Snabbast var Lojoföraren Mikko Haataja med en Mitsubishi. Ville Puhakka från Kouvola, också med Mitsubishi, var tvåa och Fordföraren Jani Luhtaniemi från Tusby trea.

Klasseger

Av de lokala förarna höll sig Karisbon Janne Wikström bra framme då han var fyra totalt. Bland de tio bästa återfanns också sexan Jimmy Rajalin från Ekenäs och sjuan Edgar Wirtanen från Tenala.

Rajalin tog dessutom en klasseger, Max Flemming, Raseborg, var enda deltagare i sin klass.

Mer läsning