Dicken snuvade BK på finalplatsen

Det blev ingen final för Andreas Rönnberg och BK. Bild: Thomas Sundström

Det blev ingen final för BK-46:s handbollsherrar i år. Den platsen togs i stället av Dicken som på onsdag kväll hemma besegrade Karislaget BK med klara 35–27 i den fjärde semifinalen. Därmed gick Dicken till final med 3-1 i segrar, medan BK får spela om brons.

För BK var det bara seger som gällde på onsdagen i ett fullsatt Britas och en bit in på andra halvlek såg det ganska ljust ut. Slutet av matchen gick dock helt till Dicken och det mycket tack vare Mikael Mäkelä i hemmamålet.

– Mäkelä blev nog ett spöke för oss till slut. VI kom till lägen, men han tog ju allt, sade BK:s kapten Oscar Kihlstedt besviket.

– Vi gjorde en bra avslutning på matchen och då gick det mesta vår väg. Men det är klart att det var Mäkelä som var den stora skillnaden, sade Benny Broman i Dicken.

Dicken vände

BK hade nu sin chans i början av andra halvlek då man gick loss från 15–15 i paus till 19–16. Åtta minuter in på halvleken ledde man ännu med 22–20. Men det räckte inte.

– Vi hade flera chanser att skapa en större lucka, men kunde inte ta till vara dem. Vi började sedan missa i stället, sade BK-yttern Benjamin Helander.

– Tre måls skillnad är inte så mycket i handboll, nog har vi ju sett i den här serien att det kan vända, sade Benny Broman.

Slutet gick helt till Dicken. BK gjorde bara fem mål under de sista 22 minuterna och det var alldeles för lite.

Klar seger

Dickens vann till slut med 35–27 och tog finalplatsen med 3–1 i segrar. Mikael Mäkelä gjorde en suverän match och även Benny Broman och Tadas Stankevicius var nog så viktiga.

För Dicken var det samtidigt en revansch efter att man i fjol missat medaljmatcherna.

– Nog är det ju det här vi varit ute efter hela tiden, sade Benny Broman.

I finalen möter Dicken Cocks som på onsdag vann den fjärde matchen mot Grankulla IFK med 32–21. Därmed gick Cocks till final med 3–1 i segrar.

Bronskamp väntar

För BK blev det inte finalspel för andra året i följd. Andreas Rönnberg, Oscar Kihlstedt och Benjaminn Helander stod tillsammans för 20 mål, men det räckte inte.

– Förstås är det här en besvikelse. Samtidigt måste vi konstatera att Dicken var det bättre laget i dag, vi skall inte ta bort något från dem, sade Benjamin Helander.

BK-46 får därmed avsluta säsong med spel om brons. För motståndet står alltså GrIFK.

– Men just nu är det inget jag orkar tänka på, sade Oscar Kihlstedt.

Dicken–BK-46 35–27 (15–15)

Dicken: Robin Granlund 7, Tadas Stankevicius 6, Benny Broman 6, Filip Söderlund 4, Anton Rémy 4, Valdar Noodla 4, Oskar Monnberg 2, Joacim Broman 2

BK-46: Andreas Rönnberg 8, Oscar Kihlstedt 6, Benjamin Helander 6, Alex Lignell 2, Topias Laine 2, Makxim Biegal 2, Kenneth Dahlberg 1