DFDS upphör med trafiken mellan Hangö och Paldiski

Patria Seaways slutar att trafikera mellan Hangö och Paldiski. Bild: VN-arkiv

Trafiken mellan Hangö och Paldiski tar slut. Fartyget som trafikerar mellan hamnarna flyttas till en annan rutt.

Det danska rederiet DFDS har bestämt sig för att upphöra med trafiken mellan Hangö och Paldiski i Estland. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande. I stället kommer DFDS att satsa mera på trafiken mellan Paldiski och Kapellskär. Patria Seaways, som nu trafikerar mellan Hangö och Paldiski, kommer att flyttas till rutten Paldiski–Kapellskär. Orsaken till beslutet är en försvagad ekonomisk situation.

– Tyvärr är vi tvungna att lägga ner trafiken mellan Hangö och Paldiski. Det har skett en tydlig nedgång när det gäller såväl efterfrågan som volym, säger Anders Refsgaards, som ansvarar för DFDS Östersjöverksamhet, i pressmeddelandet.

DFDS skriver också att flytten av Patria Seaways gör att antalet avgångar på rutten Paldiski-Kapellskär stiger till 22 per vecka. Tidigare har det handlat om 14 avgångar per vecka. På sin Facebooksida skriver Port of Hanko att DFDS:s fartyg avgår för sista gången på rutten Hangö–Paldiski på fredag (2.10).

I somras skrev VN om Patria Seaways som nyligen hade börjat trafikera mellan Hangö och Paldiski som en följd av att DFDS var tvunget att ersätta M/S Sailor som köptes upp av Tallink Grupp.

– Patria Seaways är det enda passagerarfartyget på rutten mellan Hangö och Paldiski. Tiderna för avfärd ändrades i maj och är nu väldigt bra för fritidspassagerare, sade Dmitri Shabanov, representant för DFDS, i samband med det.

Mer läsning