De här fyra korsningarna i Ingå kräver åtgärder i uppdaterad plan för stamväg 51

Fyra korsningar längs stamväg 51 i Ingå har lagts till i förbättringsplanen för vägen. Byggplaner för korsningarna till Hamnvägen och Bollstavägen färdigställs i år. Men pengar fattas fortfarande.

Korsningen mellan stamväg 51 och Täktervägen är en av de fyra korsningar i Ingå som definierats i en uppdaterad version av förbättringsplanen för stamväg 51. 
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
11.01.2023 18:37 UPPDATERAD 02.03.2023 13:19
Planen att förbättra stamväg 51 har uppdaterats den 5 januari. Tidigare har planen gällt från Kyrkslätt fram till Ingå men nu har även fyra korsningar i Ingå inkluderats i planen. De fyra korsningarna är Degerbyvägen, Täktervägen, Bollstavägen och Hamnvägen. 
– De var tidigare med som odefinierade men nu ville vi definiera vilka konkreta korsningar som kräver åtgärder, säger projektchef Kirsi Pätsi vid Nylands NTM-central.
Förbättringen av korsningen vid Hamnvägen är gjord för nuvarande trafiksituation. Beroende på hur hamnområdet i Joddböle utveklas kan trafiken öka. Förra veckans nyhet om en ny stor etablering i hamnen kan vara en faktor som leder till mera trafik.

ANDRA LÄSER