Det kan bara gå bättre för Hicken

Kan bli viktig. Tränare Petter Forsström har stora förhoppningar på nyförvärvet Nikola Zujic. Bild: Kenth Österberg

Förra säsongen vann inte HC HIK en enda grundseriematch i FM-ligan och slutade på sista plats. Nu har laget ett par nya spelare och tränaren Petter Forsström säger att det känns bättre än för ett år sedan.

I slutet av förra veckan spelade Hicken sin första träningsmatch. Det blev en hemmaförlust mot ligakonkurrenten Åbo IFK, men Petter Forsström säger att det fanns positiva saker att med sig från matchen. Till exempel hade laget för första gången sina två nyförvärv Kristofer Karlsson och Nikola Zujic till förfogande.

– Det gjordes inte många mål och det berodde på att försvaret fungerade. Vi har nyss kommit i gång på allvar och det påverkar förstås alltid. Å andra sidan var situationen densamma för ÅIFK, säger Forsström.

Hans lag har återvänt till de gemensamma träningarna och nu ligger fokus på den stundande säsongen. Innan den första seriematchen skall Hicken spela några träningsmatcher, bland annat mot Pargas IF och Grankulla IFK. En match mot Sjundeå IF är också planerad, men något datum har ännu inte slagits fast. Däremot ordnar inte Hicken någon försäsongsturnering i år.

– Vi fick det inte att fungera den här gången så vi har träningsmatcher i stället. När vi möter PIF spelar vi till exempel en förlängd match som är 3X25 minuter. Dessutom deltar vi också i cupen, säger Forsström.

Nya ansikten

Jämfört med fjolårets trupp har det skett några förändringar i Hangö. Det stora minuset är förmodligen att Oliver Nordlund har lämnat HIK till förmån för BK-46. Någonting som också Janne Korpimäki har gjort. Dessutom fortsätter heller inte Lauri Tolonen i laget.

– Så klart skulle vi ha ett bättre lag om Oliver hade stannat, men nu är situationen som den är. Samtidigt känns det bättre än för ett år sedan och i fjol handlade mycket om att vi skulle lära oss hur det fungerar i ligan.

Hicken inkasserade 18 raka förluster i fjolårets grundserie och hade noll poäng när serien summerades. Någonting som betydde att Hangölaget var tvunget att spela nivåmätningsmatcher för att säkra fortsatt ligaspel. Man kan med fog hävda att det endast kan bättre för Hicken den här säsongen.

Också Petter Forsström säger att laget vill ta följande steg och på allvar slåss om den sista slutspelsplatsen. För att lyckas med det har Hicken i det här skedet skaffat två nya spelare, målvakten Kristofer Karlsson och yttern Nikola Zujic.

– Det var viktigt att de kunde spela med oss i torsdags och de hämtar mycket till vårt lag. Nikola har rutin från ligan och han kan ge oss enkla mål, säger Forsström.

Flera spelare på ingång

För att Hicken skall sluta på åttonde plats krävs det förmodligen att Pargas IF landar på en placering bakom Hicken. Men vilket lag som skall göra PIF sällskap på plats nio eller tio är inte lika enkelt att svara på.

– I princip kan det räcka med att vi slår två lag om vi vill bli åttonde. PIF är kanske ett av lagen men jag vet inte vilket det andra är. Till exempel har ju ÅIFK värvat och jag tror att deras lag kan bli bra, säger Forsström

Det återstår ännu en tid före säsongen börjar och det är möjligt att Hicken presenterar en spelarnyhet innan den första seriematchen. Forsström säger att en linjespelare intresserar honom men det återstår att se om Hicken hittar ytterligare ett nytt ansikte.

– Vi får se hur det går. Oberoende av det så känns det bra just nu och mot ÅIFK var det glädjande att jag fick se att samarbetet fungerade mellan flera spelare. Till exempel passade Nikola och Mathias Sandblom ihop på ett bra sätt. Men det gällde också Nikola och Fredrik Karlsson samt Mathias och John Winberg.