Det gick som väntat mellan SIF och Cocks – SIF förlorade

Inte mycket att göra. Teddy Nordling och SIF förlorade mot Cocks. Bild: Jesper Sundström

Sjundeå IF förlorade onsdagens bortamatch mot Cocks. Riihimäkilaget avgjorde matchen i början av andra halvleken.

Det är aldrig enkelt att möta Cocks på bortaplan och det fick SIF erfara på onsdagen. Cocks vann med tolv mål och laget höll hela tiden SIF bakom sig. Hemmalaget tog ledningen med 3–0 och SIF öppnade inte målkontot förrän i den tionde minuten.

Efter det följde en målmässigt jämnare sekvens och plötsligt ledde Cocks bara med 7–5. Men under första halvlekens avslutande minuter gjorde Cocks några mål och i paus ledde hemmalaget med 15–9.

– I början av matchen missade vi flera lägen och sett till hela matchen gjorde vi heller inte mål på några av straffkasten. Det går så klart inte att göra mot Cocks, säger SIF-tränaren Teddy Nordling.

Också i andra halvleken tog det nästan tio minuter innan SIF gjorde mål. Eduard Zakharov nätade för SIF när matchuret visade 39.06 och vid det tillfället låg SIF under med 20–10.

– I första halvleken gjorde vi 20 eller 25 bra minuter, men andra halvlekens första minuter var inte riktigt lika bra och då kunde Cocks avgöra, säger Nordling.

Med tanke på målskillnaden var matchen avgjord i god tid före slutsignalen och SIF fick väl närmast fokusera på att snygga till siffrorna. Det gick inte riktigt vägen. Cocks vann matchen med 32–20.

– Det är väl kanske främst på det individuella planet som det avgörs i dag, Cocks är helt enkelt bättre. Men vi gav dem ändå en match och jag kan inte påstå att det skulle ha varit något fel på självförtroendet i dag. Fast det är å andra sidan förstås spelarna som borde svara på det, säger Nordling.

Ott Varik gjorde sex mål för SIF och var lagets bästa målskytt. André Udd var hemmalagets vassaste målgörare med sina åtta fullträffar. För SIF fortsätter säsongen på lördag eftermiddag med en hemmamatch mot Pargas IF.

Cocks-SIF 32–20 (15–9)

SIF: Ott Varik 6, Sten Maasalu 5, Eduard Zakharov 4, Christoffer Thor 2, Alexander von Numers 1, Atte Marjamäki 1, Fredrik Karlsson 1