Det blir krångligare att göra sig av med avfall

Rosk'n Rolls produktionsdirektör Sanna Lehtonen uppmanar folk att fundera noga på om man måste föra avfall till avfallsstationen just nu. På grund av coronaepidemin har bolaget begränsat kundmängderna och håller fast vid vinteröppettider. Bild: VN-arkiv/Lina Enlund

Rosk’n Roll begränsar kundmängderna på avfallsstationerna under coronaepidemin. Avfallsstationerna bör besökas endast om det är nödvändigt. Bolaget har också beslutat att inte övergå till sommaröppettider.

På grund av coronaepidemin har Rosk'n Rolls avfallsstationer valt att inte övergå till sommaröppettider. Det skulle annars ha gjorts från den 1 april.

Normalt har vissa av Rosk'n Rolls avfallsstationer längre öppettider under sommartid än under vintern. Ifall situationen förändras och sommaröppettiderna kan införas senare informerar man om det.

Begränsar kundmängden

Därtill begränsar bolaget antalet kunder som samtidigt får besöka avfallsstationerna. Begränsningarna införs från och med lördag. Man låter endast en viss mängd kunder komma in genom portarna samtidigt för att minska närkontakter mellan människor.

Mängden kunder som samtidigt får besöka en avfallsstation varierar från station till station eftersom de är olika stora.

– Vi uppskattar kundmängden enligt hur många människor som ryms samtidigt på området där lasterna lossas utan att det blir trångt, säger produktionsdirektör Sanna Lehtonen.

Kan orsaka köer

Begränsningen av kundmängderna kommer orsaka köbildning vid avfallsstationernas portar. Sanna Lehtonen uppmanar kunderna att noggrant överväga färden till avfallsstationen och att förbereda sig på att man kan tvingas köa. Allt avfall kanske inte behöver föras just nu heller:

– Avfall som uppkommer vid trädgårdsarbete kan mellanlagras på den egna gården.

Sanna Lehtonen konstaterar att det är nödvändigt att begränsa kundmängderna – det handlar om säkerheten för både bolagets personal och för kunderna.

Mer läsning