Det är mer än en simtur som gäller

Varför klarar inte Raseborg av att öppna simhallen då grannkommunerna gör det? Dessutom klarar de vaccineringarna samtidigt.

Som Ann-Christine Liljestrand skriver har inte beredskapsgruppen det allmännas bästa i åtanke utan valt att gå den lättaste vägen. Man har haft fem månader tid att tänka och planera hur gå till väga då hallen får öppna.

Beslutet visar med tydlighet att beredskapsgruppen inte har förståelse för vad det betyder att fortsättningsvis hålla hallen stängd. Det är så mycket mer än en simtur som gäller. Att röra sig i vattnet lämpar sig för de flesta också om man har någon funktionsnedsättning. Man kan inte till exempel säga någon att gå ut och springa och promenera, det är inte en möjlighet för alla, men i vattnet kan de flesta röra sig.

Jag har själv regelbundet simmat sedan Alberga simhall i Esbo öppnade 1969. Inte bara simmat utan också utövat olika sorters aktiviteter såsom vattengympa och vattenlöpning. Så kan nog säga att jag vet vad det är fråga om.

Jag kommer inte ifrån tanken att orsaken till simhallens fortsatta stängning inte är det som framförts i medierna.

Inte behövs det några nya bokningssystem och dessutom finns en kunnig personal som galant klarar övervakningen att allt går tryggt till.

Johan Högström Billnäs, Pojo