Déjà vu för Sun City i S:t Michel

Tung start. Sun City fick ge sig premiären. Bild: VN-arkiv/Thomas Sundström

Det blev en minst lika tung förlust med minsta möjliga marginal i S:t Michel som i fjolårets semifinal. Bouncers vann seriepremiären med 15–14 (7–14).

Amerikansk fotboll kan vara en rätt grym sport på många vis. Ända fram tills 16 sekunder innan slutet såg Sun City ut att ha segern i bakfickan mot förra säsongens banemän Bouncers i S:t Michel.

Ännu i det skedet ledde Sun City med en sju poäng 14–7, men hemmalaget kom med ett långt kastspel nära målområdet och Ilkka Jämsä kunde till sist springa in bollen för en touchdown.

Då hemmalaget efter det valde att chansa på ett tvåpoängsförsök – som lyckades – stod det plötsligt 15–14 till Bouncers och Hangölaget hade inget mirakel på lager.

Tung förlust

Att hemmalagets Jämsä var matchens man råder det inget tvivel om, gör man 14 av 15 poäng är det självskrivet. I Sun City lyckades debutanten Raoul Lindberg inledningsvis bra i försvaret.

– Det grämer förstås alldeles fruktansvärt att förlora på det här viset, men vi hade nog inte heller vår bästa dag i anfallet. Försvaret spelade bra och höll oss långa stunder i matchen, sade Sun City-tränaren Tony Andersson.

Det var nyförvärvet Samuli Alppiranta som stod för Sun Citys första touchdown på ett kast av Eino Matikainen och den andra touchdownen håvades in av Lauri Olsbo. Joakim Backman sparkade in både extrapoängen.

– Vi kom aldrig riktigt igång i anfallet och hade inget flyt. Det gäller för alla i anfallsspelet, mig medräknat, att se sig i spegeln och skärpa till oss inför nästa match mot Nokia om en vecka, sade Andersson.

Bouncers–Sun City 15–14 (7–14)

0–6 Samuli Alppiranta

0–7 Joakim Backman

0–13 Lauri Olsbo

0–14 Backman

6–14 Ilkka Jämsä

7–14 Olli Karhu

13–14 Jämsä

15–14 Jämsä

Mer läsning