FSS inleder samarbete med Horisont – blir första kulturtidskriften i punktskrift

Samarbete mellan Finlands Svenska Synskadade (FSS) och Horisont gör det möjligt för punktskriftsläsare att ta del av mer finlandssvenskt tidningsmaterial.

Camilla Lindberg, redaktör vid Horisont, säger att samarbetet med Finlands Svenska Synskadade är viktigt för tillgängligheten.

Ett samarbete mellan den nordiska tidskriften Horisont och förbundet Finlands Svenska Synskadade (FSS) inleds nästa år.

"Det finns ett kvalitativt och digert tidskriftsutbud i Svenskfinland, men än så länge har punktskriftsläsare inte kunnat ta del av utbudet. Vi är jätteglada för att kunna möjliggöra mer läsning för flera på det här sättet", säger Tessa Bamberg, ansvarig för punktskrift vid FSS, i ett pressmeddelande.

FSS har redan länge producerat egna tidningar i punktskrift, men det nya samarbetet med Horisont möjliggör att punktskriftsläsare också kan ta del av övrigt finlandssvenskt tidningsmaterial på det egna läs- och skrivspråket. Horisont valdes för dess mångsidighet.

"Det är förstås mycket glädjande att Horisont kommer att nå fram till ytterligare en målgrupp. Vi känner oss hedrade över att just vi blivit utvalda. Det här är också ett viktigt steg ur ett allmänt tillgänglighetsperspektiv", säger Camilla Lindberg, redaktör vid Horisont, i pressmeddelandet.

ANDRA LÄSER