Favoriten höll

Det blev en väntad seger då toppnamnet Pasi Uotila segrade i årets upplaga av Carrot Games. Uotila var i en egen klass vid lördagens final i bowlinghallen i Ekenäs.

Topptrio. Sami Salin (fr.v.), Pasi Uotila och Jarno Marjakangas var de bästa i lördagens final.

Carrot Games, som arrangeras av RBC, körde nu i gång i början av oktober och totalt noterades 158 starter. Till lördagens final gick sedan de 24 bästa spelarna.

I finalen kopplade Pasi Uotila, som tävlar för Ailec i Helsingfors, greppet i ett tidigt skede. Segerresultatet i finalen blev slutligen 1 976 poäng och han distanserade då det övriga fältet med 100 poäng.

– Han är bäst i landet, det finns inte så mycket att säga om den saken, säger också tävlingsledaren Stefan Friman.

– Men efter Pasi var det sedan spännande. Ännu inför den sista serien var det helt öppet vad de övriga topplatserna beträffar.

Hemmaframgångar

Lojobowlaren Sami Salin från RäMä kom sedan in på en andra plats med 1 863 poäng, medan Jarno Marjakangas, TPS, var trea med 1 841 poäng. Också de tillhör den nationella eliten.

– Den kanske största överraskningen var att Juuso Tiainen, som också tillhör topparna, slogs ut inför det sista skedet, säger Friman

Även hemmaspelarna från RBC höll sig väl framme. Alex Lindroos kom in på en femte plats, medan Alexander Björkqvist var sjua.

Säsongen fortsätter

Carrot Games var en av höstens stora tävlingar i bowlinghallen.

–Till nästa börjar nu förbundsmästerskapen. Vi har nog en helt normal säsong, men det som är roligt är att folk hittar så bra till bowlinghallen, säger Stefan Friman.

ANDRA LÄSER