Hov1 spelar på Augustinatten i Ekenäs

Hov1 är klara för Augustinatten 2019. – Förmodligen den hetaste popgruppen bland unga vuxna i Sverige just nu, säger producenterna Daniel Lindholm och Anders Sjöblom.

Den hyllade gruppen Hov1 uppträder på Augustinatten i Ekenäs.
Kristoffer Nöjd
18.12.2018 08:00
I år släpps biljetterna till den populära festivalen redan innan jul, på fredag närmare bestämt.
– Det är ju trendigt att ge upplevelser i gåva nu, skrattar Daniel Lindholm.
Augustinatten ordnas nästa år för tredje gången. Datumet är den 16 augusti och platsen densamma som tidigare, det vill säga Bossanova i Ekenäs.
Ända fram till årsskiftet fås biljetter till ett reducerat pris. Antalet early bird-biljetter är obegränsat, så alla har chansen att få biljetter till förmånligt pris, det vill säga under 30 euro. Är man under 18 år är biljetterna något billigare än för myndiga. Biljetter kan köpas via Netticket, Luckan och Kulturhuset Karelia.

Mer tid, bättre fest

Genom att släppa biljetterna tidigare hoppas arrangörerna på bättre förbehållning.
– Det är svårt att förbereda sig på någonting som är oklart in i det sista. Ju tidigare vi har koll på publikmängden desto bättre kan göra arrangemangen för besökarna, säger Anders Sjöblom.
Man siktar på att ge ut ett par etablerade artister till inom kort. Som tidigare kan publiken påverka utbudet.
– Om biljetterna har bra åtgång kommer det också fler artister, säger Sjöblom.
Publiken får gärna komma med önskemål fortsättningsvis.
– Hov1 är en av de artister som önskats. Vi tar också gärna emot tips på finlandssvenska artister som borde få en chans att visa upp sig, säger Lindholm.

Het grupp

Hov1 är en av de populäraste popgrupperna i Sverige just nu med hitlåtar som Hon dansar vidare i livet, Auf wiedersehen, Pari och Gift.
I somras spelade Hov1 för ett utsålt Gröna Lund i Stockholm och blev i år även trefaldiga vinnare på galan Rockbjörnen. Hov1 har också vunnit dubbla priser på P3 Guld samt en Grammisnominering för Årets Nykomling.

Vill nå 2 000

Lindholm och Sjöblom är måna om att erbjuda evenemang med låg tröskel för unga och tycker det är roligt med nya inslag som Raseborg Festival i Karis som sätter orten på kartan.
– Det är bra med ett ordentligt utbud av musikunderhållning på en liten ort. Vi kompletterar varandra bra både sett till tidpunkt och målgrupp.
När Augustifestivalen ordnades första gången 2017 hade den 1 400 besökare. I fjol kom 1 700 personer till Ormnäs. I år siktar man på 2 000 besökare.
– Jag tror det är fullt realistiskt med tanke på Hov1 och de andra artister vi förhandlar med, säger Lindholm.

ANDRA LÄSER